Nepečený dort s lesním ovocem – recept

Pro všechny, kro mají rádi a preferují nepečené dorty tady máme tento skvělý recept. Osvěžující nepečený dort s lesním ovocem je skvělou volbou pro letní oslavy nebo jako sladký dezert, který si můžete vychutnat třeba jen tak s rodinou nebo přáteli. Užijte si tento skvělý nepečený dort a klidně použijte kromě lesního ovoce jakékoliv jiné podle vašich chutí.

Ingredience

Korpus

  • 200 g sušenek (např. piškoty nebo hranaté bebe sušenky)
  • 100 g másla

Náplň

  • 500 g tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru
  • Šťáva a kůra z 1 citronu
  • 300 g lesního ovoce, jako jsou třeba borůvky nebo jiné ovoce podle vaší chuti

Dokončení

  • 200 g lesního nebo jiného ovoce
  • 50 g cukru
  • 2 lžíce želatiny
  • 2 lžíce vody

Postup

  1. Nejprve rozdrťte sušenky do jemných drobečků. Rozpusťte máslo a smíchejte s rozdrcenými sušenkami, dokud nezískáte konzistenci něco jako vlhký písek.
  2. Směs natlačte na dno dortové formy o průměru zhruba 20 cm a vytvořte sušenkový korpus. Dejte do lednice a nechte ztuhnout alespoň 30 minut.
  3. Zatím si připravte náplň. Ve velké míse smíchejte tvaroh s cukrem, šťávou a kůrou z citronu, dokud nedostanete hladkou směs. Ve druhé míse si ušlehejte smetanu ke šlehání do tuhé konzistence.
  4. Postupně vmíchejte ušlehanou smetanu do směsi tvarohu, dokud nezískáte lehkou a nadýchanou náplň. Potom opatrně přidejte lesní ovoce nebo kousky jiného ovoce a promíchejte.
  5. Náplň s ovocem nalijte na připravený korpus a vyrovnejte povrch.
  6. Nechte dort v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny, nejlépe ale přes noc.
  7. Před podáváním si připravte želé. Rozpusťte lesní ovoce s cukrem na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí a ovoce nezměkne. Potom rozmixujte a přeceďte.
  8. Smíchejte želatinu s vodou a nechte ji nabobtnat. Potom přidejte k rozpuštěnému ovoci a promíchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.
  9. Nechte želé zchladnout na pokojovou teplotu a potom opatrně nalijte na dort.
  10. Dejte zpět do lednice a nechte želé ztuhnout asi tak 2 hodiny.
  11. Po ztuhnutí ozdobte nepečený dort s lesním ovocem například šlehačkou nebo dalším čerstvým ovocem navíc.

Napsat komentář