Pro všechny, kro mají rádi a preferují nepečené dorty tady máme tento skvělý recept. Osvěžující nepečený dort s lesním ovocem je skvělou volbou pro letní oslavy nebo jako sladký dezert, který si můžete vychutnat třeba jen tak s rodinou nebo přáteli. Užijte si tento skvělý nepečený dort a klidně použijte kromě lesního ovoce jakékoliv jiné podle vašich chutí.
Ingredience
Korpus
- 200 g sušenek (např. piškoty nebo hranaté bebe sušenky)
- 100 g másla
Náplň
- 500 g tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- Šťáva a kůra z 1 citronu
- 300 g lesního ovoce, jako jsou třeba borůvky nebo jiné ovoce podle vaší chuti
Dokončení
- 200 g lesního nebo jiného ovoce
- 50 g cukru
- 2 lžíce želatiny
- 2 lžíce vody
Postup
- Nejprve rozdrťte sušenky do jemných drobečků. Rozpusťte máslo a smíchejte s rozdrcenými sušenkami, dokud nezískáte konzistenci něco jako vlhký písek.
- Směs natlačte na dno dortové formy o průměru zhruba 20 cm a vytvořte sušenkový korpus. Dejte do lednice a nechte ztuhnout alespoň 30 minut.
- Zatím si připravte náplň. Ve velké míse smíchejte tvaroh s cukrem, šťávou a kůrou z citronu, dokud nedostanete hladkou směs. Ve druhé míse si ušlehejte smetanu ke šlehání do tuhé konzistence.
- Postupně vmíchejte ušlehanou smetanu do směsi tvarohu, dokud nezískáte lehkou a nadýchanou náplň. Potom opatrně přidejte lesní ovoce nebo kousky jiného ovoce a promíchejte.
- Náplň s ovocem nalijte na připravený korpus a vyrovnejte povrch.
- Nechte dort v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny, nejlépe ale přes noc.
- Před podáváním si připravte želé. Rozpusťte lesní ovoce s cukrem na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí a ovoce nezměkne. Potom rozmixujte a přeceďte.
- Smíchejte želatinu s vodou a nechte ji nabobtnat. Potom přidejte k rozpuštěnému ovoci a promíchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.
- Nechte želé zchladnout na pokojovou teplotu a potom opatrně nalijte na dort.
- Dejte zpět do lednice a nechte želé ztuhnout asi tak 2 hodiny.
- Po ztuhnutí ozdobte nepečený dort s lesním ovocem například šlehačkou nebo dalším čerstvým ovocem navíc.