Noky s kuřecím masem, špenátem a smetanou jsou lahodným pokrmem plným chutí. Tato kombinace bramborových noků s kuřecím masem, špenátem a smetanou je prostě vynikající a dokonale ucelená. Zároveň se jedná o příjemně syté jídlo.
Ingredience
Bramborové noky (gnocchi):
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 velké vejce
- Špetka soli
Kuřecí maso a špenát se smetanou
- 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kostičky)
- 200 g čerstvého špenátu (umytého a nasekaného)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- Sůl a pepř podle chuti
- Parmezán nebo jiný tvrdý sýr na posypání
Postup
- Příprava noků:
- Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte.
- Brambory promačkejte přes sítko nebo je rozmělněte na kaši.
- Přidejte mouku, vajíčko a špetku soli. Vytvořte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu víc mouky.
- Těsto rozdělte na menší části a tvarujte z nich válečky. Potom nakrájejte na menší kousky a vytvarujte noky.
- Příprava kuřecího masa a špenátu:
- Na pánvi zahřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a osmahněte ho, dokud nebude hotové.
- Přidejte nasekaný česnek a špenát. Smažte, dokud špenát nezmenší svůj objem.
- Přidejte smetanu na vaření a nechte směs vařit na mírném ohni, dokud se nezahustí. Můžete přidat sůl a pepř podle chuti.
- Vaření noků:
- Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte ji k varu.
- Do vroucí vody vložte noky a vařte je asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
- Noky vyjměte děrovanou naběračkou nebo sceďte a přesuňte je do pánve s náplní.
- Dokončení jídla:
- Noky smíchejte s kuřecí náplní a smetanou. Podávejte je horké.
- Posypte pokrm strouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem.
Lahodné bramborové noky s kuřecím masem, špenátem a smetanou jsou plné chuti a výbornou volbou například pro chutný oběd nebo večeři i pro více lidí najednou.