Olejová bábovka – rychlý hrníčkový recept

Tato olejová bábovka má své kouzlo. Její těsto je příjemně vláčné a lehké. Kromě toho se tato bábovka dělá díky hrníčkovému receptu opravdu snadno. Pokud byste chtěli udělat mramorovanou variantu, stačí potom do poloviny těsta přidat kakao a máte to.

Ingredience

  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 hrnek odstátého mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 4 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr (volitelně)
  • 1/3 hrnku kakaa, pokud děláte mramorovanou

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažte například máslem a vysypte strouhankou.
  2. Ve velké míse smíchejte krystalový cukr, mléko, olej a vejce. Promíchejte důkladně dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Můžete vařečkou nebo použít robota na pomalou rychlost.
  4. Těsto nalijte do připravené formy na bábovku.
  5. Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu. Pro jistotu můžete zapíchnout špejli, která by měla být po vytažení suchá.
  6. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě asi 10 až 15 minut a následně ji můžete vyklopit.

Olejová bábovka je skvělou volbou pro ty, kteří preferují moučníky s olejem namísto másla. Můžete ji podávat tak, jak je, nebo ji ozdobit moučkovým cukrem nebo polevou podle vaší chuti. Tento hrníčkový recept je snadný a rychlý.

Napsat komentář