Vynikající kombinace ovoce a tvarohového vláčného těsta neomrzí. Ať už se jedná o ovocné muffiny s tvarohem, nebo jiný moučník, toto je prostě skvělá pochoutka plná chutí. Využijte letní dostupnost a čerstvost ovoce a zkuste tento výborný hrnkový recept, který je jednoduchý, variabilní díky možnostem různého ovoce a výsledek stojí za to.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 1 hrnek tvarohu (cca 200 g)
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku másla, rozpuštěného a zchladlého nebo oleje
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku mléka
- 1 a 1/2 hrnku směsi čerstvého ovoce (např. borůvky, maliny, jahody, brusinky)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu s papírovými košíčky na muffiny.
- V jedné míse smíchejte suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- Ve druhé misce smíchejte tvaroh, cukr, rozpuštěné a zchladlé máslo, vejce a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
- Postupně přidejte suché ingredience do směsi s tvarohem a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto s dokonale propojenými ingrediencemi.
- Přidejte na závěr mléko a jemně promíchejte, dokud se vše nespojí dohromady.
- Přidejte směs čerstvého ovoce (např. borůvky, maliny, jahody, brusinky) a opatrně je vmíchejte do těsta.
- Naplňte připravené košíčky ve formě těstem plné zhruba do 3/4, aby zůstal prostor pro naskočení muffinů.
- Pečte ovocné muffiny s tvarohem v předehřáté troubě po dobu přibližně 20 minut.
- Nechte hotové muffiny chvíli vychladnout ve formě a potom je můžete přeskládat například na mřížku nebo talíř.
- Podle chuti můžete ovocné tvarohové muffiny posypat moučkovým cukrem nebo je ozdobit lehkou polevou – například citronovou.
Tyto ovocné muffiny s tvarohem jdou vynikajícím spojením vláčnosti a vlhkosti tvarohu s čerstvým, šťavnatým a chutným ovocem. Užijte si tento vynikající recept, který je navíc hrnkový a rozhodně stojí za vyzkoušení.