Užijte si tento skvělý recept na hrnkový ovocný koláč s tvarohem a drobenkou, který je jednoduchý a rychlý na přípravu. Ovoce můžete použít jakékoliv podle své chuti a dostupnosti. Například jahody, maliny, borůvky, meruňky, švestky atd. Tak se do toho pusťte a upečte si tento skvělý koláč.
Ingredience
Na těsto
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek tvarohu
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku másla (rozpuštěného)
- 1 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 špetka soli
Na ovocnou vrstvu
- 2 hrnky čerstvého ovoce (např. jahody, maliny, borůvky, meruňky – dle vaší preference a dostupnosti ovoce)
Na drobenku
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/4 hrnku cukru
- 3 lžíce másla (studeného)
Postup
- Těsto:
- Troubu zapněte a předehřejte na 180 °C.
- Ve větší míse smíchejte tvaroh, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
- Postupně přidávejte hladkou mouku a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
- Ovocná vrstva:
- Ovoce omyjte, zbavte stonků a případně pecek. Nakrájejte ho na menší kousky, pokud se jedná o větší ovoce, jako např. meruňky.
- Drobenka:
- V míse smíchejte hladkou mouku, cukr a studené máslo, dokud nevznikne drobenka.
- Sestavení:
- Vyklopte těsto do vymazaného plechu nebo formy (kolem 25×25 cm) nebo na pečicí papír.
- Ovocná vrstva:
- Na těsto rovnoměrně rozložte nakrájené ovoce.
- Drobenka a pečení:
- Na ovoce posypte připravenou drobenkou, rovnoměrně ji rozložte.
- Koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a ovoce je měkké.
- Podávání:
- Hotový hrnkový ovocný koláč s tvarohem a drobenkou můžete podávat teplý nebo studený. Můžete ho před podáváním posypat moučkovým cukrem nebo podávat tak, jak je.
Užijte si tento skvělý hrnkový ovocný koláč s tvarohem a chutnou drobenkou. Jde o rychlý a jednoduchý recept vhodný pro různé druhy čerstvého ovoce, které vám chutná a máte právě k dispozici třeba na své zahradě.