Palačinky s hermelínem jsou výborným a sytým pokrmem, který spojuje křehké palačinky s krémovým a chutným hermelínem, díky kterému mohou posloužit klidně jako hlavní chod na oběd nebo na večeři. Tento recept vám pomůže s jednoduchou přípravou palačinek s hermelínem nebo camembertem.
Ingredience
Na palačinky
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 hrnek mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
Na hermelínovou náplň
- 200 g hermelínu (nebo podobného sýru, camembert třeba)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce smetany
- 1 stroužek česneku (nasekaný najemno)
- 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo sušeného tymiánu)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Začněte přípravou hermelínové náplně. V pánvi na středním ohni rozehřejte máslo. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 1 minutu, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte na kostky nakrájený hermelín a osmahněte ho asi 2 minuty, dokud se nezačne rozpouštět. Přidejte smetanu, tymián, sůl a pepř. Promíchejte a vařte asi 2 minuty, dokud nevznikne krémová hermelínová náplň a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- V jiné míse rozšlehejte mléko, vajíčko, rostlinný olej.
- Postupně vmíchejte suché složky do mokrých, dokud nevznikne hladké těsto.
- Rozpálenou pánev potřete olejem a rozehřejte na střední teplotu.
- Lžící nalijte těsto na pánev a rozetřete ho po ploše. Smažte palačinky z obou stran dozlatova.
- Hotové palačinky dejte stranou a nechte je trochu vychladnout.
- Na každou palačinku dejte lžíci hermelínové náplně a rozetřete. Složte palačinky podle sebe, jak máte rádi a můžete podávat.
Jednoduchý a výborný recept na palačinky s hermelínem, který kombinuje křehké palačinky s krémovou sýrovou náplní z hermelínu, camembertu nebo jiného podobného sýru tohoto typu.