Palačinky s hermelínem – recept

Palačinky s hermelínem jsou výborným a sytým pokrmem, který spojuje křehké palačinky s krémovým a chutným hermelínem, díky kterému mohou posloužit klidně jako hlavní chod na oběd nebo na večeři. Tento recept vám pomůže s jednoduchou přípravou palačinek s hermelínem nebo camembertem.

Ingredience

Na palačinky

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje

Na hermelínovou náplň

  • 200 g hermelínu (nebo podobného sýru, camembert třeba)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce smetany
  • 1 stroužek česneku (nasekaný najemno)
  • 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo sušeného tymiánu)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Začněte přípravou hermelínové náplně. V pánvi na středním ohni rozehřejte máslo. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi 1 minutu, dokud nezačne hezky vonět.
  2. Přidejte na kostky nakrájený hermelín a osmahněte ho asi 2 minuty, dokud se nezačne rozpouštět. Přidejte smetanu, tymián, sůl a pepř. Promíchejte a vařte asi 2 minuty, dokud nevznikne krémová hermelínová náplň a dejte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  4. V jiné míse rozšlehejte mléko, vajíčko, rostlinný olej.
  5. Postupně vmíchejte suché složky do mokrých, dokud nevznikne hladké těsto.
  6. Rozpálenou pánev potřete olejem a rozehřejte na střední teplotu.
  7. Lžící nalijte těsto na pánev a rozetřete ho po ploše. Smažte palačinky z obou stran dozlatova.
  8. Hotové palačinky dejte stranou a nechte je trochu vychladnout.
  9. Na každou palačinku dejte lžíci hermelínové náplně a rozetřete. Složte palačinky podle sebe, jak máte rádi a můžete podávat.

Jednoduchý a výborný recept na palačinky s hermelínem, který kombinuje křehké palačinky s krémovou sýrovou náplní z hermelínu, camembertu nebo jiného podobného sýru tohoto typu.

Napsat komentář