Pečená červená řepa s kozím sýrem – recept

Pečená červená řepa s kozím sýrem je vynikající pokrm, který spojuje sladkou chuť řepy s pikantním kozím sýrem. A díky pečení má opravdu lahodnou a delikátní chuť, kterou si užijete. Podle chuti můžete klidně experimentovat s nějakým kořením a udělat pečenou řepu podle sebe pokaždé trochu jinak.

Ingredience

  • 4 středně velké červené řepy, oloupané a nakrájené na plátky
  • 150 g kozího sýra, nakrájeného na tenké plátky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý tymián nebo rozmarýn na ozdobení

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Plátky červené řepy položte na plech. Pokapejte je olivovým olejem a zakápněte medem. Dochuťte solí a pepřem podle sebe.
  3. Pečte v předehřáté troubě asi tak 25 minut nebo dokud řepa není měkká a na okrajích lehce zlatavá.
  4. Když je řepa upečená, vytáhněte ji z trouby a ihned na horké plátky řepy položte plátky kozího sýra, aby se začaly lehce rozpouštět.
  5. Posypte podle chuti čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem pro aromatickou chuť a ozdobu.
  6. Pečenou červenou řepu s kozím sýrem podávejte ihned jako teplý předkrm nebo lehkou večeři například s čerstvým pečivem.

Tato jednoduchá pečená červená řepa s kozím sýrem nabízí vynikající kombinaci chutí a je skvělou alternativou pro ty, kdo si chtějí naplno vychutnat červenou řepu také jinak než ve formě salátu.

Napsat komentář