Pečená červená řepa s kozím sýrem je vynikající pokrm, který spojuje sladkou chuť řepy s pikantním kozím sýrem. A díky pečení má opravdu lahodnou a delikátní chuť, kterou si užijete. Podle chuti můžete klidně experimentovat s nějakým kořením a udělat pečenou řepu podle sebe pokaždé trochu jinak.
Ingredience
- 4 středně velké červené řepy, oloupané a nakrájené na plátky
- 150 g kozího sýra, nakrájeného na tenké plátky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička medu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý tymián nebo rozmarýn na ozdobení
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Plátky červené řepy položte na plech. Pokapejte je olivovým olejem a zakápněte medem. Dochuťte solí a pepřem podle sebe.
- Pečte v předehřáté troubě asi tak 25 minut nebo dokud řepa není měkká a na okrajích lehce zlatavá.
- Když je řepa upečená, vytáhněte ji z trouby a ihned na horké plátky řepy položte plátky kozího sýra, aby se začaly lehce rozpouštět.
- Posypte podle chuti čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem pro aromatickou chuť a ozdobu.
- Pečenou červenou řepu s kozím sýrem podávejte ihned jako teplý předkrm nebo lehkou večeři například s čerstvým pečivem.
Tato jednoduchá pečená červená řepa s kozím sýrem nabízí vynikající kombinaci chutí a je skvělou alternativou pro ty, kdo si chtějí naplno vychutnat červenou řepu také jinak než ve formě salátu.