V alobalu pečená červená řepa v troubě – recept

Pečená červená řepa v alobalu je velice jednoduchý způsob, jak si připravit tuto zdravou zeleninu a užít si její chuť naplno i když nepatří zrovna mezi vaše nejoblíbenější. Použitý alobal pomáhá zachovat vlhkost a aroma červené řepy během pečení a v tom je vlastně celá finta.

Ingredience

  • 2 až 3 červené řepy
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Bobkový list (volitelně)
  • Česnek (volitelně)
  • Různé bylinky (např. tymián, rozmarýn, oregano podle vás)

Postup

  1. Důkladně očistěte a opláchněte červenou řepu a oloupejte ji. Můžete ji nakrájet na menší kousky. Pokud máte větší červenou řepu, můžete ji rozkrojit na polovinu nebo na čtvrtiny.
  2. Na střed každého kusu alobalu dejte odpovídající kus červené řepy. Pokapejte ji olivovým olejem, posolte a opepřete podle chuti. Pokud chcete, můžete přidat několik stroužků česneku, bobkový list nebo čerstvé bylinky.
  3. Zabalte červenou řepu do alobalu tak, aby byla dobře uzavřená a neunikala pára při pečení.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C. Vložte připravené balíčky s červenou řepou na plech a pečte je v troubě po dobu zhruba 45 až 60 minut. Čas pečení závisí na velikosti a tloušťce řepy. Upečená červená řepa by měla být měkká.
  5. Po upečení vyjměte balíčky s červenou řepou z trouby a nechte je chvíli odpočinout. Potom můžete červenou řepu vybalit z alobalu a podávat, nebo je otevírat postupně, aby byly stále teplé. Případně můžete posypat čerstvými bylinkami nebo položit na řepu kousek másla.

Pečená červená řepa má výraznou sladkou chuť a může být podávána jako samostatná příloha nebo součást různých dalších jídel. Jedná se o skvělou dobrotu, která je navíc zdravá a snadná na přípravu.

Napsat komentář