Jednoduché recepty jsou často i chuťově ty nejlepší. Pečená cuketa v těstíčku je toho důkazem. Pokud máte velkou úrodu ze zahrádky, pak vás určitě potěší také tento skvělý recept, který je na léto jako dělaný.
Ingredience
- 1 středně velká cuketa
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky papriky
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vejce
- Olej na pečení
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C a připravte plech vyložený pečícím papírem.
- Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké plátky nebo proužky. Můžete použít také struhadlo na zeleninu.
- Ve středně velké míse smíchejte mouku, sůl, pepř, česnekový prášek a papriku.
- V jiné misce rozšlehejte vejce a přidejte mléko. Dobře promíchejte.
- Plátky cukety ponořte nejdříve do směsi s vejcem a mlékem a poté je obalte ve směsi s moukou. Ujistěte se, že jsou cuketové plátky rovnoměrně obalené.
- Položte obalené plátky cukety na připravený plech potažený pečícím papírem. Můžete je mírně pokapat olejem, aby byly křupavější.
- Pečte v předehřáté troubě asi 20 až 25 minut, nebo dokud těstíčko nezačne získávat zlatavou barvu.
- Hotové pečené cukety v těstíčku můžete podávat jako předkrm nebo přílohu. Doporučuje se podávat je s nějakou omáčkou nebo dipem. Například s jogurtovým dipem nebo pikantní rajčatovou omáčkou.
Tento recept vám umožní vychutnat si křupavou a chutnou cuketu pečenou v těstíčku, která je zároveň lehčí a zdravější alternativou klasické smažené verze.