Kuřecí maso nikdy neomrzí, ale proč si ho i tak neudělat zajímavější? Pečená kuřecí stehna na limetkách jsou lahodnou variantou, jak si udělat kuřecí stehna trochu jinak než obvykle. A pokud nemáte limetky, tak tam s klidem dejte citron.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 2 limetky nebo citrony
- 2 stroužky česneku, nastrouhané nebo nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- Čerstvá petrželka (na ozdobení)
Postup
- V malé míse smíchejte olivový olej, šťávu z jedné limetky, nastrouhaný česnek, sůl, čerstvě mletý černý pepř, papriku a sušené oregano. Takto vznikne marináda pro kuřecí stehna.
- Kuřecí stehna opláchněte, osušte a položte je do misky.
- Nalijte marinádu na kuřecí stehna a dobře je potřete. Marináda by měla co nejvíc pokrýt kuřecí maso.
- Nechte stehna marinovat alespoň 30 minut, ideálně déle (klidně přes noc) v lednici.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Položte marinovaná kuřecí stehna na plech nebo do pekáče a zalijte je zbývající limetkovou šťávou.
- Pečte v předehřáté troubě asi 35 až 45 minut, nebo dokud kuřecí stehna nejsou upečená.
- Hotová kuřecí stehna hotová můžete posypat čerstvou nasekanou petrželkou a podávat například s americkými nebo opékanými bramborami.