Tento recept na pečené kuře s medem je velice chutný a příjemně lahodný díky kombinaci kuřecího masa a medu, který dodá kuřecímu masu jemnou nasládlost a karamelový nádech. Pokud chcete připravit pečené kuře tak trochu jinak a mít jistotu, že bude všem chutnat, pak tento recept je trefa do černého. Podávejte s přílohou podle vaší chuti, například s bramborami nebo v létě jen s nějakým lehkým zeleninovým salátem.
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 1/4 hrnku medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- Šťáva z jednoho citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve misce si smíchejte med, olivový olej, sójovou omáčku, nasekaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře vše promíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nepromíchají a marináda není marináda hotová.
- Kuřecí prsa dejte do velké mísy nebo do pekáčku a zalijte marinádou. Snažte se, aby byla kuřecí prsa co nejlépe pokryta ze všech stran medovou marinádou. Nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc, aby se marináda co nejvíc vstřebala do kuřecího masa.
- Předehřejte si troubu na 200 °C. Pekáč vyložte pečícím papírem nebo vymažte například máslem.
- Marinovaná kuřecí prsa položte na připravený pekáč. Zalijte zbývající marinádou přes maso. Pečte v předehřáté troubě asi tak 30 minut, dokud nejsou kuřecí dozlatova propečená.
- Pečené kuře na medu vyjměte z trouby. Podávejte například s rýží, brambory nebo vaší oblíbenou přílohou. V létě to může být třeba lehký zeleninový salát. Podle chuti ještě pokapejte kuřecí maso šťávou a ozdobte nasekanou čerstvou petrželí.