Pečené kuře na medu – recept

Tento recept na pečené kuře s medem je velice chutný a příjemně lahodný díky kombinaci kuřecího masa a medu, který dodá kuřecímu masu jemnou nasládlost a karamelový nádech. Pokud chcete připravit pečené kuře tak trochu jinak a mít jistotu, že bude všem chutnat, pak tento recept je trefa do černého. Podávejte s přílohou podle vaší chuti, například s bramborami nebo v létě jen s nějakým lehkým zeleninovým salátem.

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/4 hrnku medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve misce si smíchejte med, olivový olej, sójovou omáčku, nasekaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře vše promíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nepromíchají a marináda není marináda hotová.
  2. Kuřecí prsa dejte do velké mísy nebo do pekáčku a zalijte marinádou. Snažte se, aby byla kuřecí prsa co nejlépe pokryta ze všech stran medovou marinádou. Nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc, aby se marináda co nejvíc vstřebala do kuřecího masa.
  3. Předehřejte si troubu na 200 °C. Pekáč vyložte pečícím papírem nebo vymažte například máslem.
  4. Marinovaná kuřecí prsa položte na připravený pekáč. Zalijte zbývající marinádou přes maso. Pečte v předehřáté troubě asi tak 30 minut, dokud nejsou kuřecí dozlatova propečená.
  5. Pečené kuře na medu vyjměte z trouby. Podávejte například s rýží, brambory nebo vaší oblíbenou přílohou. V létě to může být třeba lehký zeleninový salát. Podle chuti ještě pokapejte kuřecí maso šťávou a ozdobte nasekanou čerstvou petrželí.

Napsat komentář