Pečený čaj z podzimního ovoce je skvělá volba, jak si vychutnat teplý nápoj s podzimními chutěmi a nechat se příjemně zahřát. Připravte si tento pečený čaj jen tak, nebo třeba k vaší dámské jízdě s kamarádkami.
Ingredience
- 2 jablka (bez jadřinců a nakrájená na plátky)
- 2 hrušky (bez jadřinců a nakrájené na plátky)
- 1 pomeranč (nakrájený na plátky)
- 1 citron (nakrájený na plátky)
- 2 hřebíčky
- 2 celé skořice
- 4 hrnky vody
- 4 lžíce medu (nebo podle vaší chuti)
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky jablek, hrušek, pomeranče a citronu. Přidejte hřebíček a skořici.
- Pečte ovoce v troubě zhruba 30 minut, dokud nezačne uvolňovat vůni a není lehce opečené.
- Přiveďte vodu k varu, nalijte například do skleněné konvice a přidejte med. Míchejte, dokud se med úplně nerozpustí.
- Po upečení ovoce vyjměte hřebíček a skořici.
- Dejte pečené ovoce do hrníčků, zalijte připravenou medovou vodou a promíchejte.
- Nechte čaj stát a chladnout asi 5 minut, aby se chutě hezky propojily a čaj byl vhodný k pití.
Pečený čaj z podzimního i jiného ovoce je plný podzimních chutí a vůní. Můžete si ho připravit v chladný podzimní den nebo v zimě a užít si ho s celou rodinou nebo třeba přáteli.