Pečený čaj z podzimního ovoce – recept

Pečený čaj z podzimního ovoce je skvělá volba, jak si vychutnat teplý nápoj s podzimními chutěmi a nechat se příjemně zahřát. Připravte si tento pečený čaj jen tak, nebo třeba k vaší dámské jízdě s kamarádkami.

Ingredience

  • 2 jablka (bez jadřinců a nakrájená na plátky)
  • 2 hrušky (bez jadřinců a nakrájené na plátky)
  • 1 pomeranč (nakrájený na plátky)
  • 1 citron (nakrájený na plátky)
  • 2 hřebíčky
  • 2 celé skořice
  • 4 hrnky vody
  • 4 lžíce medu (nebo podle vaší chuti)

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky jablek, hrušek, pomeranče a citronu. Přidejte hřebíček a skořici.
  3. Pečte ovoce v troubě zhruba 30 minut, dokud nezačne uvolňovat vůni a není lehce opečené.
  4. Přiveďte vodu k varu, nalijte například do skleněné konvice a přidejte med. Míchejte, dokud se med úplně nerozpustí.
  5. Po upečení ovoce vyjměte hřebíček a skořici.
  6. Dejte pečené ovoce do hrníčků, zalijte připravenou medovou vodou a promíchejte.
  7. Nechte čaj stát a chladnout asi 5 minut, aby se chutě hezky propojily a čaj byl vhodný k pití.

Pečený čaj z podzimního i jiného ovoce je plný podzimních chutí a vůní. Můžete si ho připravit v chladný podzimní den nebo v zimě a užít si ho s celou rodinou nebo třeba přáteli.

Napsat komentář