Oblíbený recept na pečeného králíka na medu s hořčičnou omáčkou nemá chybu a pokud máte rádi výrazné chutě, které jsou zároveň lahodné a příjemně nasládlé, pak toto je jídlo přesně pro vás. Upečte králíka na tento způsob jako skvělé jídlo na nedělní oběd nebo třeba večeři.
Ingredience
- 1,5 kg králíka rozděleného na porce
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 bobkový list
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Ve velké pánvi zahřejte olej na středním ohni. Osmahněte kousky králíka ze všech stran, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu. Dejte je do pekáče.
- Do stejné pánve potom přidejte cibuli a česnek. Osmahněte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte do pánve med, dijonskou hořčici, bobkový list, sůl a pepř. Promíchejte, aby se ingredience dobře propojily.
- Přilijte vývar do pánve a nechte směs povařit a zhoustnout.
- Omáčku dejte do pekáče s králíkem.
- Přikryjte pekáč a pečte v troubě asi tak 1,5 až 2 hodiny, nebo dokud králík není měkký a šťavnatý. Občas králíka podlévejte omáčkou.
- Upečeného králíka na medu s hořčicovou omáčkou podávejte například s bramborami nebo knedlíky.