Pečený králík na medu s hořčičnou omáčkou – recept

Oblíbený recept na pečeného králíka na medu s hořčičnou omáčkou nemá chybu a pokud máte rádi výrazné chutě, které jsou zároveň lahodné a příjemně nasládlé, pak toto je jídlo přesně pro vás. Upečte králíka na tento způsob jako skvělé jídlo na nedělní oběd nebo třeba večeři.

Ingredience

  • 1,5 kg králíka rozděleného na porce
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 bobkový list
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olej na středním ohni. Osmahněte kousky králíka ze všech stran, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu. Dejte je do pekáče.
  3. Do stejné pánve potom přidejte cibuli a česnek. Osmahněte, dokud cibule nezezlátne.
  4. Přidejte do pánve med, dijonskou hořčici, bobkový list, sůl a pepř. Promíchejte, aby se ingredience dobře propojily.
  5. Přilijte vývar do pánve a nechte směs povařit a zhoustnout.
  6. Omáčku dejte do pekáče s králíkem.
  7. Přikryjte pekáč a pečte v troubě asi tak 1,5 až 2 hodiny, nebo dokud králík není měkký a šťavnatý. Občas králíka podlévejte omáčkou.
  8. Upečeného králíka na medu s hořčicovou omáčkou podávejte například s bramborami nebo knedlíky.

Napsat komentář