Perník s jablky hrníčkový – recept

Lahodný a voňavý perník s jablky je skvělým spojením kořeněného perníkového těsta s jemnými a šťavnatými kousky jablek a také proto je tento recept tak oblíbený. Připravte si tento hrníčkový recept i vy a užijte si skvělý perník plný jablíček.

Ingredience

Perníkové těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1/2 hrnku medu
  • 1/2 hrnku másla
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky perníkového koření (směs skořice, hřebíčku, muškátového oříšku, zázvoru a pomerančové kůry)
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

Jablková náplň:

  • 4 až 5 jablek podle velikosti (oloupaná, očištěná a nakrájená na malé kousky)
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a perníkovým kořením.
  3. V kastrolu na mírném ohni rozpusťte máslo, přidejte cukr a med. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Směs z kastrolu přidejte k suchým ingrediencím a přidávejte postupně vejce. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  5. Plátky jablek smíchejte s cukrem a skořicí.
  6. Vymažte a vysypte formu nebo nějaký hlubší plech na pečení.
  7. Rozdělte těsto na poloviny a jednu polovinu perníkového těsta rozprostřete na dno formy nebo plechu.
  8. Rozprostřete polovinu jablkové náplně na těsto a opakujte postup s druhou polovinou těsta a jablkovou náplní.
  9. Pečte perník s jablky v předehřáté troubě zhruba 40 až 45 minut nebo dokud perník není upečený a jablka nejsou měkká.
  10. Po upečení nechte perník s jablky vychladnout. Můžete ho podávat samostatně nebo s třeba se šlehačkou.

Tento lahodný perník s jablky je ideální pro ty, kteří milují moučníky s jablky a chtějí si vychutnat příjemnou kombinaci perníku a jablek. Díky tomuto hrníčkovému receptu bude jeho příprava jednodušší a rychlejší.

Napsat komentář