Lahodný a voňavý perník s jablky je skvělým spojením kořeněného perníkového těsta s jemnými a šťavnatými kousky jablek a také proto je tento recept tak oblíbený. Připravte si tento hrníčkový recept i vy a užijte si skvělý perník plný jablíček.
Ingredience
Perníkové těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek hnědého cukru
- 1/2 hrnku medu
- 1/2 hrnku másla
- 2 velká vejce
- 2 lžičky perníkového koření (směs skořice, hřebíčku, muškátového oříšku, zázvoru a pomerančové kůry)
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
Jablková náplň:
- 4 až 5 jablek podle velikosti (oloupaná, očištěná a nakrájená na malé kousky)
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička skořice
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Ve velké míse smíchejte hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a perníkovým kořením.
- V kastrolu na mírném ohni rozpusťte máslo, přidejte cukr a med. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Směs z kastrolu přidejte k suchým ingrediencím a přidávejte postupně vejce. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
- Plátky jablek smíchejte s cukrem a skořicí.
- Vymažte a vysypte formu nebo nějaký hlubší plech na pečení.
- Rozdělte těsto na poloviny a jednu polovinu perníkového těsta rozprostřete na dno formy nebo plechu.
- Rozprostřete polovinu jablkové náplně na těsto a opakujte postup s druhou polovinou těsta a jablkovou náplní.
- Pečte perník s jablky v předehřáté troubě zhruba 40 až 45 minut nebo dokud perník není upečený a jablka nejsou měkká.
- Po upečení nechte perník s jablky vychladnout. Můžete ho podávat samostatně nebo s třeba se šlehačkou.
Tento lahodný perník s jablky je ideální pro ty, kteří milují moučníky s jablky a chtějí si vychutnat příjemnou kombinaci perníku a jablek. Díky tomuto hrníčkovému receptu bude jeho příprava jednodušší a rychlejší.