Pesto z medvědího česneku – recept

Pesto z medvědího česneku je chutné, aromatické a zdravé. Dá se použít jako pomazánka na chleba, k dochucení těstovin, ke grilovanému masu nebo jako jedna z ingrediencí do salátů. Medvědí česnek je divoce rostoucí bylina s chutí podobnou česneku a cibuli a je velice zdravá.

Ingredience

  • 2 hrsti čerstvého medvědího česneku (dobře opláchnutého a nakrájeného)
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku ořechů (např. vlašské ořechy, které se hodí asi nejvíc)
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýra
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Medvědí česnek opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Ořechy lehce opečte na pánvi, dokud nezačnou hezky vonět a nezískají lehce zlatavou barvu.
  3. Do mixéru nebo kuchyňského robota vložte nakrájený medvědí česnek, ořechy, strouhaný parmazán, olivový olej, šťávu z citronu, sůl a pepř.
  4. Mixujte všechny ingredience, dokud nevznikne hladké pesto. Můžete přidat více olivového oleje, pokud chcete jemnější konzistence.
  5. Ochutnejte pesto a případně přidejte další sůl, pepř nebo citronovou šťávu podle toho, co uznáte za vhodné.
  6. Hotové pesto z medvědího česneku můžete podávat například k těstovinám nebo využít jako ingredienci v jiném pokrmu. Můžete také ozdobit misku s pestem strouhaným parmazánem a lístky medvědího česneku.

Pesto z medvědího česneku je výborným způsobem, jak využít tuto příjemně aromatickou a zdravou bylinu. Chuť je intenzivní, svěží, a určitým způsobem dokáže příjemně nahradit česnekovou chuť.

Napsat komentář