Máte rádi výraznější chutě? Máme tady pro vás tyto pikantní vepřové kotlety se zeleninou. Tento jednoduchý recept je jsou skvělou volbou pro chutné a skvěle kořeněné jídlo, které dokonale kombinuje vepřové kotlety, zeleninu a pikantní chutě použitého koření.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 papriky různých barev nakrájené na proužky
- 1 cuketa nakrájená na plátky nebo kostičky
- 2 stroužky nasekaného nebo prolisovaného česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička mletého koriandru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Vepřové kotlety osolte, opepřete a posypte mletou paprikou. Pokud chcete ještě více intenzivní chuti, přidejte pálivou papriku.
- Na pánvi si rozehřejte olej a opečte kotlety z obou stran dozlatova. Potom je přesuňte z pánve na talíř.
- Do pánve přidejte cibuli a nechte ji orestovat dozlatova.
- Přidejte papriky, cuketu a restujte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte česnek, mletý koriandr a kajenský pepř. Promíchejte a nechte vařit pár minut.
- Vraťte vepřové kotlety zpět do pánve a vše společně poduste ještě pár minut, aby se chutě promísily a koření hezky propojilo se zeleninou a masem.
- Podávejte hotové pikantní kotlety se zeleninou ozdobené například nasekanou petrželkou a s vařenými bramborami nebo čerstvým pečivem.