Piškotová bublanina s jablky – recept

Obvykle děti piškoty a jablka milují. Také pro ně je tady výborná piškotová bublanina s jablky. Je skvělým moučníkem pro vychutnání si jablek v kombinaci s lehkým a vzdušným piškotovým těstem. Zkuste také tento snadný a chutný recept na přípravu piškotové bublaniny s jablky, případně jiným ovocem podle toho, jaké máte rádi a zrovna po ruce.

Ingredience

Pro piškotové těsto:

  • 4 velká vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • Špetka soli

Pro jablkovou náplň:

  • 4 jablka (oloupaná, očištěná a nakrájená na tenké plátky)
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice
  • Šťáva z 1/2 citronu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. V míse ušlehejte vejce s cukrem do světlé a pěnovité konzistence.
  3. Postupně přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a se solí. Míchejte opatrně, aby těsto zůstalo vzdušné.
  4. Plátky jablek smíchejte s cukrem, skořicí a citronovou šťávou.
  5. Vymažte si formu na bublaninu a vysypte ji moukou.
  6. Nalijte polovinu piškotového těsta do formy.
  7. Rozložte polovinu jablkové náplně na těsto a opakujte vrstvení s druhou polovinou těsta a jablkovou náplní.
  8. Pečte piškotovou bublaninu v předehřáté troubě asi tak 35 až 40 minut nebo dokud není piškot zlatavý a jablka nejsou měkká.
  9. Po upečení nechte bublaninu vychladnout a podávejte ji samostatně nebo třeba se šlehačkou.

Piškotová bublanina s jablky je skvělým dezertem pro každou příležitost, a kromě vás bude skvěle chutnat také dětem, které mají piškotové těsto a jablka, případně jiné ovoce, moc rádi.

Napsat komentář