Obvykle děti piškoty a jablka milují. Také pro ně je tady výborná piškotová bublanina s jablky. Je skvělým moučníkem pro vychutnání si jablek v kombinaci s lehkým a vzdušným piškotovým těstem. Zkuste také tento snadný a chutný recept na přípravu piškotové bublaniny s jablky, případně jiným ovocem podle toho, jaké máte rádi a zrovna po ruce.
Ingredience
Pro piškotové těsto:
- 4 velká vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- Špetka soli
Pro jablkovou náplň:
- 4 jablka (oloupaná, očištěná a nakrájená na tenké plátky)
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička skořice
- Šťáva z 1/2 citronu
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- V míse ušlehejte vejce s cukrem do světlé a pěnovité konzistence.
- Postupně přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a se solí. Míchejte opatrně, aby těsto zůstalo vzdušné.
- Plátky jablek smíchejte s cukrem, skořicí a citronovou šťávou.
- Vymažte si formu na bublaninu a vysypte ji moukou.
- Nalijte polovinu piškotového těsta do formy.
- Rozložte polovinu jablkové náplně na těsto a opakujte vrstvení s druhou polovinou těsta a jablkovou náplní.
- Pečte piškotovou bublaninu v předehřáté troubě asi tak 35 až 40 minut nebo dokud není piškot zlatavý a jablka nejsou měkká.
- Po upečení nechte bublaninu vychladnout a podávejte ji samostatně nebo třeba se šlehačkou.
Piškotová bublanina s jablky je skvělým dezertem pro každou příležitost, a kromě vás bude skvěle chutnat také dětem, které mají piškotové těsto a jablka, případně jiné ovoce, moc rádi.