Zkuste tento vynikající recept na nepečené piškotové řezy s ořechovým nebo jahodovým krémem, podle toho, která varianta je pro vás lepší. Ať už zvolíte ořechový nebo jahodový krém, tak nebudete litovat, protože v kombinaci s piškotovým těstem se jedná o delikátní řezy, které vám nebo vašim hostům vyrazí dech.
Ingredience
Na piškotovou vrstvu
- 250 g cukrářských dlouhých piškotů
Na ořechový krém
- 200 g nasekaných ořechů (vlašské, lískové, mandle apod.)
- 200 g kondenzovaného mléka
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce másla
Na jahodový krém
- 200 g čerstvých jahod
- 200 g mascarpone nebo krémového sýra
- 3 lžíce moučkového cukru
Postup
- Piškotová vrstva:
- Na dno vhodné formy (například pečícího plechu) dejte první vrstvu piškotů. Piškoty můžete případně přizpůsobit velikosti formy.
- Ořechový krém:
- Na pánvi lehce opražte nasekané ořechy do zlatova.
- Přidejte kondenzované mléko a vařte za občasného míchání, dokud směs nezhoustne.
- Přidejte kakao, máslo a důkladně promíchejte.
- Ořechový krém nalijte na první vrstvu piškotů a vyrovnejte, pokud jste se rozhodli pro variantu s tímto krémem.
- Jahodový krém:
- Jahody umyjte, zbavte stopek a rozmixujte do hladka.
- V míse smíchejte jahodovou pastu s mascarpone (nebo krémovým sýrem) a moučkovým cukrem. Můžete přidat více nebo méně cukru podle chuti a také podle toho, jak moc jsou sladké jahody.
- Jahodový krém nanesete na první vrstvu piškotů, pokud jste se rozhodli pro řezy s jahodovým krémem.
- Chlazení:
- Piškotové řezy s krémem dejte do lednice a nechte minimálně několik hodin ztuhnout, ideálně přes noc. To umožní, aby se všechny vrstvy dobře spojily a řezy získaly potřebnou konzistenci.
- Krájení a podávání:
- Nepečené piškotové řezy s ořechovým nebo jahodovým krémem můžete nakrájet na požadované kousky a servírovat. Pokud chcete, můžete ještě ozdobit nasekanými ořechy nebo jahodami.
Tento recept vám umožňuje si připravit vynikající nepečené piškotové řezy s ořechovým nebo jahodovým krémem podle vaší chuti a preferencí. Obě varianty jsou úžasné a můžete samozřejmě ještě dozdobit nasekanými ořechy, resp. kousky jahod.