Pizza z listového těsta – recept

Výborný způsob, jak využít listové těsto a připravit si rychle a snadno něco skvělého. Zkuste tento recept na pizzu z listového těsta, kterou si můžete podle svých chutí jakkoliv upravit. Ať už se rozhodnete pro salámovou, sýrovou nebo víc zeleninovou variantu, tak věřte, že výsledek bude stát za to a i když se nejedná o pravou italskou pizzu, tak si skvěle pochutnáte. Velkou výhodou je snadná a rychlá příprava a navíc nespočet různých variací.

Ingredience

  • 1 balení listového těsta (cca 300 g)
  • 1/2 hrnku rajčatové omáčky
  • 1 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (mozzarella, eidam, nebo podle vaší preference)
  • Ingredience podle chuti (například: plátky salámu, plátky šunky, olivy, paprika, kukuřice, houby, čerstvé bylinky jako bazalka, oregano atd.)

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C.
  2. Listové těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Lehce posypte strouhaným sýrem, ale nechte okraje volné.
  4. Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto, aby pokrývala celou plochu listového těsta.
  5. Posypte strouhaným sýrem. Pokud máte rádi sýr, dejte ho víc.
  6. Rozložte na pizzu ingredience podle vaší chuti. Můžete použít salám, šunku, olivy, papriku, kukuřici, houby nebo cokoli jiného, co máte na pizze rádi.
  7. Podle chuti posypte pizzu oreganem, bazalkou nebo jinými bylinkami podle vaší chuti.
  8. Pizza z listového těsta by měla být v troubě asi tak 15 až 20 minut, nebo dokud není kůrčička zlatavě hnědá a křupavá a sýr rozpuštěný.
  9. Hotovou pizzu vyjměte z trouby a nechte chvilku odpočinout. Potom nakrájejte na plátky a podávejte teplou.

Napsat komentář