Výborný způsob, jak využít listové těsto a připravit si rychle a snadno něco skvělého. Zkuste tento recept na pizzu z listového těsta, kterou si můžete podle svých chutí jakkoliv upravit. Ať už se rozhodnete pro salámovou, sýrovou nebo víc zeleninovou variantu, tak věřte, že výsledek bude stát za to a i když se nejedná o pravou italskou pizzu, tak si skvěle pochutnáte. Velkou výhodou je snadná a rychlá příprava a navíc nespočet různých variací.
Ingredience
- 1 balení listového těsta (cca 300 g)
- 1/2 hrnku rajčatové omáčky
- 1 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (mozzarella, eidam, nebo podle vaší preference)
- Ingredience podle chuti (například: plátky salámu, plátky šunky, olivy, paprika, kukuřice, houby, čerstvé bylinky jako bazalka, oregano atd.)
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Listové těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Lehce posypte strouhaným sýrem, ale nechte okraje volné.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto, aby pokrývala celou plochu listového těsta.
- Posypte strouhaným sýrem. Pokud máte rádi sýr, dejte ho víc.
- Rozložte na pizzu ingredience podle vaší chuti. Můžete použít salám, šunku, olivy, papriku, kukuřici, houby nebo cokoli jiného, co máte na pizze rádi.
- Podle chuti posypte pizzu oreganem, bazalkou nebo jinými bylinkami podle vaší chuti.
- Pizza z listového těsta by měla být v troubě asi tak 15 až 20 minut, nebo dokud není kůrčička zlatavě hnědá a křupavá a sýr rozpuštěný.
- Hotovou pizzu vyjměte z trouby a nechte chvilku odpočinout. Potom nakrájejte na plátky a podávejte teplou.