Klasické plněné bramborové knedlíky uzeným masem – oblíbený recept

Tyto klasické plněné bramborové knedlíky s uzeným masem jsou velice chutnou a sytou dobrotou, kterou ocení nejen hladoví chlapi. Můžete jich připravit také mnohem víc, nechat je zmrazit a mít kdykoliv po ruce pro rychlý oběd nebo večeři.

Ingredience

  • 800 g brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • Hladká mouka
  • Uzené maso podle vašeho výběru (například uzená klobása, šunka, nebo slanina), na menší kousky

Postup

  1. Brambory si oškrábejte, umyjte a uvařte ve slané vodě. Potom je nechte vychladnout.
  2. Uvařené brambory nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy.
  3. Přidejte mouku, vejce a sůl. Dobře vše promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  4. Na pomoučeném povrchu vytvarujte malé kulaté placky z těsta.
  5. Na střed každé placky položte kousek uzeného masa.
  6. Dobře zabalte bramborové těsto kolem uzeného masa a utvořte malý „knedlíček“.
  7. Přiveďte vodu v hrnci k varu a následně snižte výkon.
  8. Dejte knedlíky do vroucí vody a vařte je asi tak 15 až 20 minut. Když knedlíky vyplavou na hladinu, tak by měly být hotové.
  9. Vyjměte knedlíky naběračkou a nechte je trochu okapat před podáváním.

Vynikající recept pro všechny ty, kteří mají rádi kombinaci bramborového těsta a uzeného masa. Můžete ještě přidat máslo nebo zakysanou smetanu při servírování. K těmto knedlíkům se také skvěle hodí například dušené zelí a opražená cibulka.

Napsat komentář