Tyto klasické plněné bramborové knedlíky s uzeným masem jsou velice chutnou a sytou dobrotou, kterou ocení nejen hladoví chlapi. Můžete jich připravit také mnohem víc, nechat je zmrazit a mít kdykoliv po ruce pro rychlý oběd nebo večeři.
Ingredience
- 800 g brambor
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- Hladká mouka
- Uzené maso podle vašeho výběru (například uzená klobása, šunka, nebo slanina), na menší kousky
Postup
- Brambory si oškrábejte, umyjte a uvařte ve slané vodě. Potom je nechte vychladnout.
- Uvařené brambory nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy.
- Přidejte mouku, vejce a sůl. Dobře vše promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
- Na pomoučeném povrchu vytvarujte malé kulaté placky z těsta.
- Na střed každé placky položte kousek uzeného masa.
- Dobře zabalte bramborové těsto kolem uzeného masa a utvořte malý „knedlíček“.
- Přiveďte vodu v hrnci k varu a následně snižte výkon.
- Dejte knedlíky do vroucí vody a vařte je asi tak 15 až 20 minut. Když knedlíky vyplavou na hladinu, tak by měly být hotové.
- Vyjměte knedlíky naběračkou a nechte je trochu okapat před podáváním.
Vynikající recept pro všechny ty, kteří mají rádi kombinaci bramborového těsta a uzeného masa. Můžete ještě přidat máslo nebo zakysanou smetanu při servírování. K těmto knedlíkům se také skvěle hodí například dušené zelí a opražená cibulka.