Podzimní buchta s jablky je skvělým způsobem, jak využít sezónní ingredience a připravit si lahodný moučník, který evokuje chuť a vůni nadcházejícího podzimu. Tady máte základní recept na přípravu podzimní buchty s jablky, kterou si určitě oblíbíte a spotřebujete díky tomu jablka navíc.
Ingredience
- 2-3 středně velká jablka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku (nepovinné, ale dodá výraznou podzimní chuť)
- Špetka soli
- Máslo a strouhanka na vymazání a vysypání plechu
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech. Vymažte máslem a vysypte trochou strouhanky nebo moukou.
- Jablka oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na menší kousky.
- Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici, mletý hřebíček (pokud ho používáte) a špetku soli.
- V další míse rozšlehejte olej, vejce a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr) dohromady.
- Přilijte tekutou směs s olejem, vejci a vanilkou ke směsi se suchými ingrediencemi a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Přidejte nakrájená jablka a opatrně je vmíchejte do těsta.
- Těsto nalijte do připravené dortové formy a vyrovnávejte povrch.
- Pečte v předehřáté troubě asi 40 až 50 minut, nebo dokud není buchta dozlatova. Případně vyzkoušejte zapíchnutím špejle. Vyndejte buchtu z trouby a nechte vychladnout.
- Hotovou podzimní buchtu s jablky můžete krájet a podávat. Tato buchta má výraznou chuť a vůni podzimu díky přidání skořice a případně hřebíčku.
Připravte si podle tohoto receptu skvělou podzimní buchtu s jablky, která je jednoduchá na přípravu a výsledek stojí opravdu za to. V kombinaci s dobrým čajem vás tato buchta dostane a budete ji dělat častěji.