Pohanka s červenou řepou je velice chutná a zdravá. Najde své využití jako příloha nebo lehké jídlo třeba na večeři. Kombinace pohanky a červené řepy tvoří příjemnou kombinaci a měli byste tyto dvě ingredience mít ve svém jídelníčku rozhodně častěji.
Ingredience
- 1 hrnek pohanky
- 2 hrnky vody
- 2 střední červené řepy
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky (např. petrželka, koriandr) na ozdobení
- Kozí sýr, nebo třeba sýr feta na ozdobení (volitelně)
Postup
- Oloupejte a nakrájejte červenou řepu na malé kostičky.
- Pohanku propláchněte vodou a nechte ji okapat. V hrnci přiveďte 2 hrnky vody k varu, přidejte pohanku, snižte sporák na minimum, zakryjte hrnec poklicí a vařte zhruba 15 až 20 minut, dokud není pohanka měkká.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou červenou řepu a opékejte ji asi 5 minut, dokud nezměkne a nezačne lehce zlátnout. Můžete přidat sůl a pepř podle chuti.
- Smíchejte uvařenou pohanku s opečenou červenou řepou. Můžete přidat další olivový olej nebo máslo podle své chuti.
- Pohanka s červenou řepou je hotová. Můžete ji posypat čerstvými bylinkami a pokud máte rádi sýry, tak přidat na navíc několik drobných kostek kozího sýra nebo fety.
Pohanku s červenou řepou můžete podávat jako samostatnou přílohu nebo jako lehký oběd či večeři. Jedná se o velice dobrou kombinaci chutí a zdravých ingrediencí.