Polévka z řapíkatého celeru recept

Polévka z řapíkatého celeru je zdravá, osvěžující a plná výrazné chuti této vynikající zeleniny. Zde je jednoduchý recept na přípravu polévky z řapíkatého celeru, který je stále oblíbenější a žádanější.

Ingredience

  • 4 až 5 stonků řapíkatého celeru, oloupaných a nakrájených na menší kousky
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1/2 hrnky smetany na vaření (volitelné)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej nebo máslo na smažení

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejte olej nebo máslo na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je, dokud nejsou cibule měkká a sklovitá.
  2. Přidejte nakrájený řapíkatý celer do hrnce a restujte ho spolu s cibulí a česnekem po dobu 5 minut, dokud celer trochu nezměkne a nezíská jemnou a sladkou vůni.
  3. Přidejte zeleninový vývar do hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte vařit polévku na mírném ohni po dobu asi 15 až 20 minut, dokud není celer měkký a snadno se nerozmačká například vidličkou.
  4. Použijte mixér nebo tyčový mixér k rozmačkání polévky na hladkou konzistenci. Můžete ji také přepasírovat, pokud chcete, aby byla ještě jemnější.
  5. Pokud budete chtít, můžete přidat smetanu do polévky a promíchat, aby získala hladší a krémovější konzistenci. Dochuťte polévku solí a pepřem podle chuti.
  6. Před podáváním můžete polévku ozdobit nastrouhaným řapíkatým celerem nebo čerstvými bylinkami.

Polévka z řapíkatého celeru je výborná a tento recept je velice oblíbený jako jedna z variant polévky z celeru. Můžete ji servírovat jako hlavní jídlo s čerstvým chlebem nebo třeba jako předkrm. Tato polévka je osvěžující, zdravá a plná výrazné chuti řapíkatého celeru.

Napsat komentář