Klasická pomazánka z avokáda s česnekem – recept

Pomazánka z avokáda s česnekem je lahodná, zdravá a skvěle se hodí na snídani i svačinu nebo jako předkrm, který můžete podávat na chlebu, nebo jiném pečivu podle chuti. Tato avokádová pomazánka s čenskem je plná zdravých tuků i vitamínů z avokáda a má výraznou příchuť česneku.

Ingredience

  • 2 zralá avokáda
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • Šťáva z 1 až 2 citronů (dle chuti)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Mletá paprika nebo červená paprika (volitelně, pro dochucení)
  • Nakrájená čerstvá petržel nebo koriandr pro ozdobu

Postup

  1. Avokáda rozkrojte, odstraňte pecky a vydlabejte dužinu do misky.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, šťávu z citronu a extra panenský olivový olej.
  3. Pomocí vidličky nebo mixéru rozmixujte ingredience dohladka až do dosažení požadované konzistence. Můžete si sami určit, jak moc jemnou konzistenci pomazánky chcete.
  4. Dochuťte pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pokud chcete, můžete přidat mletou papriku nebo červenou papriku pro další skvělou chuť.
  5. Pomazánku z avokáda podávejte na plátku chleba, toustech nebo jiném pečivu podle vaší chuti. Můžete ji také použít jako dip pro zeleninu, jako jsou papriky, ředkvičky nebo okurky.
  6. Ozdobte pomazánku nasekanou čerstvou petrželí nebo koriandrem.

Avokádová pomazánka s česnekem je bohatá na zdravé tuky a má výraznou chuť česneku. Je ideální pro všechny, kteří milují avokádo a česnek. Můžete si ji přizpůsobit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek nebo koření a vytvořit tak unikátní kombinaci chutí podle sebe.

Napsat komentář