Pomazánka z pečeného vepřového masa – recept

Pomazánka z pečeného vepřového masa může být chutným a výživným pokrmem, který lze podávat na chlebu nebo jiném pečivu podle vaší volby. Pokud vám zbyde nějaké vepřové maso například z oběda, je toto skvělá možnost, jak využít a udělat tuto pomazánku třeba na večeři.

Ingredience

  • 200 g pečeného vepřového masa (například vepřová plec nebo vepřový bůček), nakrájeného na menší kousky
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžička čerstvě nasekaného koriandru nebo petržele (volitelně)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V mixéru smíchejte nakrájené pečené vepřové maso s majonézou, dijonskou hořčicí a prolisovaným česnekem.
  2. Mixujte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou pomazánku. Pokud preferujete hrubší konzistenci pomazánky, pak mixujte kratší dobu a na menší výkon.
  3. Dochuťte pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem podle vlastní chuti.
  4. Pokud chcete, přidejte čerstvě nasekaný koriandr nebo petržel pro další chuť a ozdobení.
  5. Pomazánku z pečeného vepřového masa podávejte na plátku chleba, toustech, topinkách nebo jiném pečivu podle sebe. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů.

Vynikající pomazánka z pečeného vepřového masa je skvělým způsobem, jak využít zbytky pečeného masa a připravit chutnou pomazánku na rychlou svačinu nebo předkrm. Můžete ji upravit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek, koření nebo třeba omáčky.

Napsat komentář