Pomazánka z řapíkatého celeru – recept

Pomazánka z řapíkatého celeru je lahodná a zdravá. Skvěle se hodí například ke snídani, svačině nebo předkrmu. Má osvěžující chuť a jemnou strukturu. Zde je jednoduchý recept na přípravu pomazánky z řapíkatého celeru.

Ingredience

  • 2 až 3 stonky řapíkatého celeru, oloupané a nakrájené na menší kousky
  • 1/4 hrnku zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný (volitelné)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na ozdobu: čerstvé bylinky, semínka, olivový olej

Postup

  1. Přiveďte hrnec s vodou do varu. Přidejte nakrájený řapíkatý celer a vařte ho, dokud není měkký a snadno se nerozmačká vidličkou. Trvá to přibližně 10 až 15 minut.
  2. Vyjměte vařený celer z vody a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Přidejte vařený celer, zakysanou smetanu nebo řecký jogurt, citronovou šťávu a stroužek česneku do mixéru. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Případně přidejte vodu z vaření celeru, pokud je pomazánka příliš hustá.
  4. Dochuťte pomazánku solí a pepřem podle chuti.
  5. Dejte pomazánku z řapíkatého celeru do misky a ozdobte čerstvými bylinkami, semínky nebo pokapejte olivovým olejem.

Pomazánka z řapíkatého celeru je připravena k podávání. Můžete ji servírovat s čerstvým chlebem, sušenkami nebo jako přílohu k zelenině. Tato pomazánka je zdravá, plná vitamínů, vlákniny a nabízí osvěžující a chutnou alternativu k tradičním pomazánkám.

Napsat komentář