Velice jednoduchá a rychlá pomazánka z vepřové konzervy se může hodit naprosto kdykoliv jako odpolední svačina nebo i snídaně. Skvěle se hodí s čerstvým pečivem a se zeleninou. Zkuste tento jednoduchý recept na vepřovou pomazánku.
Ingredience
- 1 plechovka vepřové konzervy
- 2 lžíce majonézy
- 1 stroužek česneku, prolisovaný (volitelně)
- 1 lžička hořčice (volitelně)
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- Sušené bylinky, například tymián, oregano (volitelně)
Postup
- Otevřete plechovku vepřové konzervy a obsah dejte do misky.
- Přidejte majonézu a dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady. Pokud chcete, můžete přidat prolisovaný česnek a hořčici podle své chuti.
- Dochuťte pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem podle sebe. Nezapomeňte, že vepřová konzerva může být slaná, takže solte opatrně a ochutnávejte.
- Pomazánku podávejte na plátku chleba nebo jiného pečiva. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů.
- Pokud budete chtít, ozdobte pomazánku z vepřové konzervy ještě sušenými bylinkami nebo čerstvou petrželí pro další chuť i jako ozdobu.
Připravte si rychle a jednoduše tuto chutnou pomazánku z vepřové konzervy. Můžete si ji upravit podle svých preferencí přidáním dalších ingrediencí, jako jsou například křen, cibule nebo chilli papričky.