Pomazánka ze sušených rajčat – recept

Pomazánka ze sušených rajčat je vynikající. Sušená rajčata mají výraznou chuť a pomazánka z nich vás potěší svou chutí, která se dá skvěle upravovat také přidáním dalších bylinek a koření podle chuti.

Ingredience

  • 200 g sušených rajčat, namočených ve horké vodě a scezených
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu (nepovinné)
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Sušená rajčata namočte ve horké vodě po dobu 15 až 20 minut, dokud nezměknou. Potom je sceďte a nechte je vychladnout.
  2. Do mixéru nebo food procesoru přidejte namočená a vychladlá sušená rajčata, prolisovaný česnek, olivový olej, nastrouhaný parmezán (nepovinný), šťávu z citronu a sušené oregano.
  3. Mixujte všechny ingredience dohladka, dokud nezískáte pomazánku. Pokud je pomazánka příliš hustá, můžete přidat trochu olivového oleje nebo vody.
  4. Pomazánku dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.
  5. Pomazánku ze sušených rajčat podávejte na plátku chleba nebo toustech. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů nebo jako dip pro zeleninu, jako jsou papriky, ředkvičky nebo okurky.
  6. Ozdobte pomazánku nasekanou čerstvou bazalkou nebo petrželkou pro další chuť a na ozdobu.

Tato pomazánka ze sušených rajčat má bohatou chuť s výrazným aroma česneku a citronu. Můžete si ji upravit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek, koření nebo dokonce piniových oříšků pro další chuť.

Napsat komentář