Pomazánka ze sušených rajčat je vynikající. Sušená rajčata mají výraznou chuť a pomazánka z nich vás potěší svou chutí, která se dá skvěle upravovat také přidáním dalších bylinek a koření podle chuti.
Ingredience
- 200 g sušených rajčat, namočených ve horké vodě a scezených
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
- 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu (nepovinné)
- Šťáva z 1 citronu
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Sušená rajčata namočte ve horké vodě po dobu 15 až 20 minut, dokud nezměknou. Potom je sceďte a nechte je vychladnout.
- Do mixéru nebo food procesoru přidejte namočená a vychladlá sušená rajčata, prolisovaný česnek, olivový olej, nastrouhaný parmezán (nepovinný), šťávu z citronu a sušené oregano.
- Mixujte všechny ingredience dohladka, dokud nezískáte pomazánku. Pokud je pomazánka příliš hustá, můžete přidat trochu olivového oleje nebo vody.
- Pomazánku dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem podle chuti.
- Pomazánku ze sušených rajčat podávejte na plátku chleba nebo toustech. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů nebo jako dip pro zeleninu, jako jsou papriky, ředkvičky nebo okurky.
- Ozdobte pomazánku nasekanou čerstvou bazalkou nebo petrželkou pro další chuť a na ozdobu.
Tato pomazánka ze sušených rajčat má bohatou chuť s výrazným aroma česneku a citronu. Můžete si ji upravit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek, koření nebo dokonce piniových oříšků pro další chuť.