Plněné portobello žampiony s mozzarellou a rajčaty jsou lahodným předkrmem nebo přílohou, kterou můžete servírovat při různých příležitostech. Vybírejte pečlivě pouze kvalitní žampiony stejně jako ostatní ingredience, protože to poznáte na chuti a budete jíst kvalitněji.
Ingredience
- 4 velké žampiony
- 1 rajče, nakrájené na malé kousky
- 1 mozzarella, nakrájená na malé kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky (nebo sušená bazalka)
- Sůl a pepř podle chuti
- 1/4 hrnku strouhaného parmezánu (volitelné)
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C.
- Očistěte portobello žampiony a odstraňte nožky. Ostrým nožem opatrně vyřízněte střed žampionů, aby se vytvořil prostor pro náplň. Nožem nebo lžičkou odstraňte jakékoliv přebytečná vlákna z vnitřku klobouků.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a smažte ho asi 30 sekund, dokud nezačne hezky vonět.
- Přidejte nakrájené rajče a osmahněte ho asi 2 minuty, dokud nezměkne a nezačne se rozpadat. Přidejte čerstvou nebo sušenou bazalku, osolte a opepřete podle chuti.
- Vytvořte směs tak, že přidáte nakrájenou mozzarellu a míchejte, dokud se mozzarella nezačne mírně tavit.
- Plňte portobello žampiony připravenou směsí a pokapejte vrch strouhaným parmezánem (pokud používáte).
- Připravené žampiony s náplní přeneste na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy.
- Pečte v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut, nebo dokud žampiony nezměknou a začnou zlátnout.
- Po upečení můžete ozdobit plněné portobello žampiony čerstvou bazalkou a podávat jako předkrm nebo přílohu.
Plněné portobello žampiony jsou bohaté na chuť a mají výraznou italskou příchuť díky rajčatům, mozzarelle a bazalce. Užijte si tuto skvělou kombinaci a zároveň se nebojte zkoušet různé varianty náplně do portobello žampionů podle svých chutí.