Pro milovníky bylinek a kuřecího masa je přesně tento recept na přírodní kuřecí medailonky s tymiánem. Je velice jednoduchý, a přesto plný chutí. Tymián dodává kuřecímu masu výraznou a aromatickou chuť, zatímco citronová šťáva navíc přináší svěžest a příjemnou kyselost. Pokud hledáte tip na skvělý oběd nebo večeři, a navíc také dietní jídlo, pak tyto přírodní kuřecí medailonky jsou skvělou volbou.
Ingredience
- 500 g kuřecích prs nakrájených na medailonky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky sušeného tymiánu nebo čerstvý tymián
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý tymián a plátky citronu
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na stejně tlusté medailonky. Pokud jsou prsa silnější, můžete je rozkrojit napůl.
- Ve větší misce smíchejte olivový olej, jemně nasekaný česnek, sušený tymián, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Přidejte kuřecí medailonky do připravené marinády a dobře je v ní namočte ze všech stran, aby se marináda rovnoměrně dostala na všechny strany.
- Nechte kuřecí medailonky marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně však po dobu 2 hodin. Pokud chcete z marinování dostat maximum, tak určitě marinujte přes noc.
- Po marinování si předehřejte gril na střední teplotu. Pokud nemáte gril, můžete použít i grilovací pánev na sporáku nebo prostě běžnou pánev, na které maso také uděláte.
- Položte marinované kuřecí medailonky na gril a grilujte je asi tak 5 minut na každé straně, nebo dokud nejsou kuřecí medailonky zlatavé.
- Když jsou kuřecí medailonky hotové, sundejte je z grilu a nechte je chvíli odpočinout stranou, cca 2 minuty.
- Podávejte teplé, ozdobené čerstvým tymiánem a plátky citronu. Můžete je podávat jako hlavní jídlo s nějakou přílohou nebo je přidat také jako součást salátu.