Pudinkový krém s mascarpone – recept

Výborný pudinkový krém s mascarpone je skvělou kombinací jemného pudinku a krémového mascarpone. Skvěle se hodí například na plnění dortů, zákusků nebo jako samostatný dezert s čerstvým nebo i mraženým ovocem. Přinášíme vám jednoduchý recept, jak si tento lahodný krém připravit, tak pojďme na to.

Ingredience

  • 1 sáček vanilkového nebo jiného pudinku (40 g)
  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu (volitelné)

Postup

  1. V části mléka (asi 100 ml) rozmíchejte pudinkový prášek a cukr. Zbytek mléka přiveďte k varu. Jakmile začne mléko vařit, přidejte rozpuštěný pudinkový prášek a za stálého míchání vařte, dokud pudink nezhoustne asi tak 2 minuty. Potom odstavte a nechte úplně vychladnout.
  2. Aby se na povrchu pudinku nevytvořila škraloup, zakryjte ho potravinovou fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu pudinku. Potom nechte pudink úplně vychladnout.
  3. V jiné misce vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuha a nechte ji chvíli stranou.
  4. V míse vyšlehejte mascarpone, aby bylo krémové. Postupně do mascarpone zašlehejte vychladlý pudink, dokud nevznikne hladký krém.
  5. Opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu do krému, aby byl nadýchaný. Pokud chcete zvýraznit chuť, můžete přidat lžičku vanilkového extraktu.

Jak využít pudinkový krém?

  • Krém je ideální mezi jednotlivé vrstvy dortů nebo jako náplň do rolád.
  • Použijte ho jako náplň do věnečků, větrníků nebo třeba košíčků.
  • Můžete ho podávat ve skleničkách s ovocem a sušenkami jako skvělý dezert.

Další tipy

  • Můžete použít jakýkoli jiný pudinkový prášek (jahodový, banánový, čokoládový, karamelový) podle chuti.
  • Krém chutná skvěle s čerstvým ovocem, jako jsou například jahody, maliny nebo borůvky.

Tento pudinkový krém s mascarpone je jemný, krémový a lehce sladký. Skvěle se hodí k dezertům i jako lehká svačinka. Můžete ho také skvěle využít například při pečení dortů nebo rolád.

Napsat komentář