Domácí punčové řezy – recept pro začátečníky

Vyzkoušejte tyto domácí punčové řezy. Jsou vynikající a tento srozumitelný recept je vhodný také pro začátečníky, takže se nemusíte ničeho obávat.

Ingredience

Pro spodní vrstvu

  • 250 g piškotů
  • 100 g másla, rozpuštěného

Pro punčovou náplň

  • 250 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce rumu (nebo podle chuti)
  • 250 ml šlehačky

Pro polevu

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce rumu (nebo podle chuti)
  • 2 lžíce vody
  • Kapka citronové šťávy

Dokončení

  • Kokosová drť nebo plátky mandlí na posypání

Postup

  1. Spodní vrstva:
    • Rozemelte piškoty nadrobno a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
    • Vzniklou směs rovnoměrně rozetřete do spodní části formy na dort nebo na plech.
    • Nechte ztuhnout v lednici.
  2. Punčová náplň:
    • Pudinkové prášky smíchejte s cukrem a trochou mléka.
    • Zbývající mléko dejte vařit. Jakmile začne vařit, přilijte směs pudinkových prášků za stálého míchání.
    • Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.
    • Odstavte z ohně, přidejte rum a důkladně promíchejte.
    • Nechte krém zchladnout.
  3. Šlehačková náplň:
    • Šlehačku vyšlehejte do tuha.
    • Postupně vmíchejte vychladlou punčovou náplň.
  4. Náplň:
    • Punčový krém rovnoměrně rozetřete na spodní vrstvu piškotů.
  5. Poleva:
    • V hrnci smíchejte moučkový cukr, rum, vodu a citronovou šťávu.
    • Zahřívejte směs na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne poleva.
    • Polevu opatrně nalijte přes punčovou náplň.
  6. Posypání:
    • Posypte punčové řezy kokosovou drtí nebo plátky mandlí.
  7. Nechte punčové řezy ztuhnout v lednici alespoň několik hodin, nejlépe ale přes noc.
  8. Před podáváním nakrájejte a můžete podávat.

Výborné domácí punčové řezy s krémovou náplní a typickou punčovou chutí jsou úžasné. Nebojte se, protože tento recept pro začátečníky se srozumitelným postupem se určitě povede i vám a punčové řezy budou dokonalé.

Napsat komentář