Vyzkoušejte tyto domácí punčové řezy. Jsou vynikající a tento srozumitelný recept je vhodný také pro začátečníky, takže se nemusíte ničeho obávat.
Ingredience
Pro spodní vrstvu
- 250 g piškotů
- 100 g másla, rozpuštěného
Pro punčovou náplň
- 250 ml mléka
- 2 vanilkové pudinkové prášky
- 100 g cukru
- 2 lžíce rumu (nebo podle chuti)
- 250 ml šlehačky
Pro polevu
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu (nebo podle chuti)
- 2 lžíce vody
- Kapka citronové šťávy
Dokončení
- Kokosová drť nebo plátky mandlí na posypání
Postup
- Spodní vrstva:
- Rozemelte piškoty nadrobno a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
- Vzniklou směs rovnoměrně rozetřete do spodní části formy na dort nebo na plech.
- Nechte ztuhnout v lednici.
- Punčová náplň:
- Pudinkové prášky smíchejte s cukrem a trochou mléka.
- Zbývající mléko dejte vařit. Jakmile začne vařit, přilijte směs pudinkových prášků za stálého míchání.
- Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.
- Odstavte z ohně, přidejte rum a důkladně promíchejte.
- Nechte krém zchladnout.
- Šlehačková náplň:
- Šlehačku vyšlehejte do tuha.
- Postupně vmíchejte vychladlou punčovou náplň.
- Náplň:
- Punčový krém rovnoměrně rozetřete na spodní vrstvu piškotů.
- Poleva:
- V hrnci smíchejte moučkový cukr, rum, vodu a citronovou šťávu.
- Zahřívejte směs na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne poleva.
- Polevu opatrně nalijte přes punčovou náplň.
- Posypání:
- Posypte punčové řezy kokosovou drtí nebo plátky mandlí.
- Nechte punčové řezy ztuhnout v lednici alespoň několik hodin, nejlépe ale přes noc.
- Před podáváním nakrájejte a můžete podávat.
Výborné domácí punčové řezy s krémovou náplní a typickou punčovou chutí jsou úžasné. Nebojte se, protože tento recept pro začátečníky se srozumitelným postupem se určitě povede i vám a punčové řezy budou dokonalé.