Rafaello – rafaelo řezy na plech jsou nejlepší. Potěšte se lahodným dezertem inspirovaným oblíbenými kokosovými kuličkami Raffaello. Tyto řezy kombinují kokosovou, mandlovou a čokoládovou příchuť do jednoho vynikajícího dezertu. Zde je recept na tyto chutné Rafaello řezy, které musíte vyzkoušet a užít si jejich dokonalou chuť.
Ingredience na spodní vrstvu
- 200 g sušenek (např. plátkového sušeného těsta)
- 100 g másla, rozpuštěného
Ingredience na kokosovou vrstvu
- 200 g strouhaného kokosu
- 200 g slazeného kondenzovaného mléka
- 100 g nastrouhaných mandlí
Ingredience na čokoládovou polevu
- 200 g hořké čokolády
- 100 g másla
Pro ozdobení
- Raffaello kuličky nebo mandle na ozdobu
Postup
- Spodní vrstva:
- Sušenky rozemelte do strouhanky nebo je rozmixujte v mixéru.
- Smíchejte je s rozpuštěným máslem a vytvořte kompaktní směs.
- Tuto směs vyložte do formy nebo na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 10 minut, dokud těsto není zlatavé.
- Po upečení nechte spodní vrstvu vychladnout.
- Kokosová vrstva:
- V míse smíchejte strouhaný kokos, slazené kondenzované mléko a nastrouhané mandle.
- Tuto směs rozložte na zchladlou spodní vrstvu.
- Čokoládová poleva:
- Hořkou čokoládu nasekejte na menší kousky.
- Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu spolu s máslem.
- Rozpuštěnou čokoládovou polevou přelijte kokosovou vrstvu a rovnoměrně ji rozetřete.
- Kokosové bonbóny:
- Na vrchu čokoládové polevy ozdobte řezy kokosovými kuličkami Raffaello nebo třeba celými mandlemi.
- Nechte Rafaello řezy ztuhnout v lednici alespoň několik hodin, nejlépe však přes noc.
- Před podáváním nakrájejte na jednotlivé porce a servírujte.
Recept na nejlepší Rafaelo řezy plné kokosové, mandlové a čokoládové chuti musíte vyzkoušet. Jedná se opravdu o chutný a luxusní dezert, který udělá velkou parádu při každé příležitosti.