Ragú s hlívou ústřičnou – recept

Ragú s hlívou ústřičnou je chutným omáčkovým pokrmem, který můžete podávat s těstovinami, rýží a k tomu třeba plátky pečeného masa. Pokud máte trochu hlívy ústřičné, případně jiných hub, tak neváhejte a užijte si toto ragú.

Ingredience

  • 250 g hlívy ústřičné, nakrájené na plátky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/4 hrnku rajčatového protlaku
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji, dokud nezměkne a nezačne hezky vonět.
  2. Přidejte také nakrájený česnek a krátce ho osmahněte.
  3. Přidejte do pánve nakrájenou hlívu ústřičnou a osmahněte ji, dokud nezměkne a nezačne hnědnout. Mělo by stačit zhruba 5 minut.
  4. Pokud se rozhodnete použít bílé víno, přilijte ho k houbám a vařte asi 3 minuty, dokud se většina vína nevyvaří.
  5. Přidejte sušený tymián, rozmarýn, sladkou papriku, sůl a pepř. Míchejte a vařte další minutu, aby se koření hezky rozvonělo.
  6. Přidejte rajčatový protlak a hovězí vývar. Míchejte a vařte ragú na středním ohni asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne a nezačne získávat správnou konzistenci a chuť.
  7. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Toto ragú s hlívou ústřičnou můžete podávat s těstovinami, rýží a libovolným druhem masa, ideálně nějakým pečeným, nakrájeným na plátky.

Napsat komentář