Ragú s hlívou ústřičnou je chutným omáčkovým pokrmem, který můžete podávat s těstovinami, rýží a k tomu třeba plátky pečeného masa. Pokud máte trochu hlívy ústřičné, případně jiných hub, tak neváhejte a užijte si toto ragú.
Ingredience
- 250 g hlívy ústřičné, nakrájené na plátky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1/2 hrnku bílého vína
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/4 hrnku rajčatového protlaku
- 1/2 hrnku hovězího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji, dokud nezměkne a nezačne hezky vonět.
- Přidejte také nakrájený česnek a krátce ho osmahněte.
- Přidejte do pánve nakrájenou hlívu ústřičnou a osmahněte ji, dokud nezměkne a nezačne hnědnout. Mělo by stačit zhruba 5 minut.
- Pokud se rozhodnete použít bílé víno, přilijte ho k houbám a vařte asi 3 minuty, dokud se většina vína nevyvaří.
- Přidejte sušený tymián, rozmarýn, sladkou papriku, sůl a pepř. Míchejte a vařte další minutu, aby se koření hezky rozvonělo.
- Přidejte rajčatový protlak a hovězí vývar. Míchejte a vařte ragú na středním ohni asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne a nezačne získávat správnou konzistenci a chuť.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Toto ragú s hlívou ústřičnou můžete podávat s těstovinami, rýží a libovolným druhem masa, ideálně nějakým pečeným, nakrájeným na plátky.