Lahodná a velice oblíbená rajská omáčka s hovězím masem je skvělé jídlo, které můžete podávat s různými přílohami, jako jsou těstoviny, knedlíky, rýže nebo třeba brambory. Zkuste tento ověřený recept na přípravu výborné rajské omáčky s hovězím masem. Použít můžete rajčata ze zahrádky, případně rajský protlak.
Ingredience
- 500 g hovězího masa (může být i mleté hovězí maso)
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostky
- 400 g rajčatového protlaku (nebo krájených čerstvých rajčat)
- 2 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 1/2 lžičky cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- Vařené těstoviny, knedlíky, rýže nebo brambory jako příloha
- Nastrouhaný sýr (pro ozdobu)
Postup
- V hlubším hrnci nebo pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte hovězí maso a osmahněte ho, dokud nezmění barvu a nezačne hnědnout. Rozdrolte maso lžící, pokud používáte mleté maso, aby se nepřipálilo do větších kusů.
- Přidejte nakrájenou zelenou a červenou papriku a osmahněte je spolu s masem asi tak 5 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte rajčatový protlak, rajčatovou pastu, sušené oregano, sušenou bazalku a cukr. Dobře vše promíchejte.
- Zakryjte hrnec a vařte omáčku asi 20 minut na nízkém ohni a občas promíchávejte.
- Ochutnejte omáčku a případně ji osolte a opepřete podle chuti.
- Hotovou rajskou omáčku s hovězím masem můžete podávat s vařenými těstovinami, rýží nebo brambory.
- Před podáváním můžete jídlo posypat nastrouhaným sýrem.
Užijte si tuto skvělou rajskou omáčku s hovězím masem, kterou můžete podávat jako samostatný pokrm nebo s přílohami podle vašeho výběru. Tato omáčka má bohatou a výraznou chuť a bude potěšením nejen pro milovníky rajčatových omáček. Podle možností můžete použít také zralá rajčata ze zahrádky.