Užijte si kombinaci rebarbory, tvarohu a dokonalé křupavé drobenky. Máme pro vás recept na klasický rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou. Je prostě výborný a vy si tento recept nepochybně oblíbíte a jednou za čas si tento koláč dopřejete. Na nic nečekejte a pusťte se do pečení.
Ingredience
Na těsto
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla (změklého)
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Na náplň
- 300 g rebarbory (oloupané a nakrájené na menší kousky)
- 200 g tvarohu
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
Na drobenku
- 75 g hladké mouky
- 50 g másla (studeného)
- 50 g cukru
Postup
- Těsto:
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
- Přidejte změklé máslo, cukr a vejce. Vypracujte si hladké těsto.
- Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho v lednici odpočinout asi 30 minut.
- Náplň:
- V míse smíchejte tvaroh, cukr a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr) do hladké náplně.
- Příprava:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Vyválejte těsto odpovídající velikosti formy na koláč (kolem 26 cm) a přeneste ho do lehce vymazané nebo papírem vyložené formy. Vytvořte okraje.
- Náplň a rebarbora:
- Na těsto nanesete připravenou náplň z tvarohu.
- Na náplň rovnoměrně rozložte nakrájenou rebarboru.
- Drobenka:
- V míse smíchejte hladkou mouku, studené máslo a cukr. Vytvořte pomačkáváním a hnětením drobenku.
- Drobenka a pečení:
- Na vrch rebarbory sypejte připravenou drobenkou, rovnoměrně ji rozložte.
- Pečení:
- Rebarborový koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 40 minut, nebo dokud není těsto u okrajů zlatavé a rebarbora měkká.
- Podávání koláče:
- Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou můžete podávat teplý nebo studený. Můžete ho také posypat zlehka moučkovým cukrem.
Připravte si tento skvělý rebarborový koláč s tvarohovou náplní a křupavou drobenkou. Jedná se o skvělý moučník, který udělá na stole i v puse spoustu parády a vy budete muset dávat všem ostatním tento skvělý recept.