Jemná a osvěžující ředkvičková pomazánka s vejci je lahodným a chutným pokrmem, který můžete podávat na chlebu, nebo jiném oblíbeném pečivu. Tato pomazánka z ředkviček kombinuje jemnost ředkviček s krémovostí vajec a bude vám rozhodně chutnat.
Ingredience
- 1 svazek čerstvých ředkviček
- 4 vejce, uvařená natvrdo
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 lžička hořčice
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- nasekaná petržel nebo kopr na ozdobu
Postup
- Uvařte vajíčka natvrdo, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Čerstvé ředkvičky očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- V míse smíchejte nakrájená vajíčka, nakrájené ředkvičky, majonézu, zakysanou smetanu nebo jogurt, prolisovaný česnek a hořčici.
- Promíchejte všechny ingredience dohladka tak, aby vznikla krémová pomazánka.
- Dochuťte ředkvičkovou pomazánku solí a čerstvě mletým pepřem podle své chuti.
- Pomazánku podávejte na plátku chleba nebo třeba na toustech. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů nebo bagetky.
- Pokud chcete, ozdobte pomazánku ještě nasekanou petrželí nebo koprem pro další chuť a také na ozdobu.
Výborná ředkvičková pomazánka s vejci je osvěžujícím pokrmem, který se hodí pro lehkou snídani, nebo na svačinu. Můžete si ji jednoduše upravit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek nebo koření.