Ředkvičková pomazánka s vejci – recept

Jemná a osvěžující ředkvičková pomazánka s vejci je lahodným a chutným pokrmem, který můžete podávat na chlebu, nebo jiném oblíbeném pečivu. Tato pomazánka z ředkviček kombinuje jemnost ředkviček s krémovostí vajec a bude vám rozhodně chutnat.

Ingredience

  • 1 svazek čerstvých ředkviček
  • 4 vejce, uvařená natvrdo
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžička hořčice
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • nasekaná petržel nebo kopr na ozdobu

Postup

  1. Uvařte vajíčka natvrdo, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Čerstvé ředkvičky očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  3. V míse smíchejte nakrájená vajíčka, nakrájené ředkvičky, majonézu, zakysanou smetanu nebo jogurt, prolisovaný česnek a hořčici.
  4. Promíchejte všechny ingredience dohladka tak, aby vznikla krémová pomazánka.
  5. Dochuťte ředkvičkovou pomazánku solí a čerstvě mletým pepřem podle své chuti.
  6. Pomazánku podávejte na plátku chleba nebo třeba na toustech. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů nebo bagetky.
  7. Pokud chcete, ozdobte pomazánku ještě nasekanou petrželí nebo koprem pro další chuť a také na ozdobu.

Výborná ředkvičková pomazánka s vejci je osvěžujícím pokrmem, který se hodí pro lehkou snídani, nebo na svačinu. Můžete si ji jednoduše upravit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek nebo koření.

Napsat komentář