Řezy “macecha” jsou oblíbeným dezertem, který kombinuje piškoty, pudink a krémovou vrstvu. Zde je recept na řezy “Macecha” s pudinkem a krémovou čepicí, které musíte alespoň jednou vyzkoušet i vy, tak neváhejte a pusťte se do toho.
Ingredience
Na piškotovou vrstvu
- 250 g cukrářských piškotů
Na pudinkovou vrstvu
- 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
Na krémovou čepici
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Piškotová vrstva:
- Na dno plechu položte první vrstvu piškotů. Piškoty můžete rozlámáním přizpůsobit velikosti formy podle potřeby.
- Pudinková vrstva:
- Připravte pudinkový prášek podle návodu na balení, ale použijte spíš poloviční množství mléka, aby byl pudink hustý a podle potřeby můžete přidat mléko navíc.
- Připravený pudink nalijte na piškotovou vrstvu a urovnejte.
- Krémová čepice:
- Ve studené misce ušlehejte smetanu ke šlehání s cukrem a vanilkovým extraktem, dokud nevznikne pevná směs, díky které uděláte finální čepici.
- Dokončení:
- Na pudinkovou vrstvu nanesete smetanovou krémovou čepici a vyrovnejte.
- Chlazení:
- Hotové řezy dejte do lednice a nechte je minimálně několik hodin ztuhnout, ideálně přes noc, nebo alespoň polovinu dne.
- Krájení a podávání:
- Před podáváním řezy macecha nakrájejte na vámi požadované kousky. Můžete ještě navíc ozdobit čokoládovými kousky, ovocem nebo jinou oblíbenou dekorací podle chuti nebo vašeho vkusu.
Užijte si skvělou kombinaci pudinku a krému ve formě řezů “macecha”. Dezert je lahodný a ideální pro každou příležitost. Od sladké tečky po hlavním jídle až po skvělý dezert ke kafíčku například na nějaké oslavě nebo setkání s přáteli.