Řezy s krémem z mascarpone – výborný recept

Neváhejte a zkuste tyto úžasné piškotové řezy s krémem z mascarpone. Jedná se o snadný, a přitom výborný recept, kde hlavní roli hraje kombinace vláčného piškotu a krémového mascarpone. A když tyto řezy důkladně vychladíte, to se teprve dějí zajímavé, chuť beroucí věci. Tak neváhejte a zkuste si je udělat i vy.

Ingredience

Na piškotové těsto

  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na krém z mascarpone

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml šlehačky (smetany ke šlehání)
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na dozdobení

  • Kakao nebo čokoláda na nastrouhání

Postup

  1. Piškotové těsto:
    • Vejce ušlehejte s cukrem do světlé pěny.
    • Přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva a opatrně promíchejte.
    • Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu o rozměru například 30×20 cm a upečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a pružné.
    • Upečený piškot nechte vychladnout.
  2. Krém z mascarpone:
    • Ve velké misce smíchejte mascarpone, šlehačku, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Ušlehejte dohladka, dokud nevznikne krémová konzistence.
  3. Dokončení:
    • Na vychladlý piškot naneste rovnoměrně krém z mascarpone.
  4. Dozdobení:
    • Posypte vrch krému kakaovým práškem nebo nastrouhanou čokoládou.
  5. Vychlazení:
    • Řezy s krémem z mascarpone dejte do lednice a nechte je chladit minimálně několik hodin, ideálně přes noc, aby krém ztuhl.
  6. Krájení a podávání:
    • Před podáváním řezy nakrájejte na vámi požadované kousky.

Skvělé piškotové řezy s krémem z mascarpone jsou krémové, chutné a ideální jako sladký dezert pro každou příležitost, kterým se trefíte do chuti opravdu každému.

Napsat komentář