Řezy s mascarpone a zakysanou smetanou – recept

Máte rádi řezy nebo hledáte skvělý recept na řezy, kterými skvěle pohostíte například návštěvu? Tyto řezy s mascarpone a zakysanou smetanou jsou přesně pro vás a pro tyto účely. Dokonale poslouží jako úžasný dezert například ke kafíčku a všichni si na nich pochutnají.

Ingredience

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli

Krém

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml zakysané smetany
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Šťáva z 1 citronu
  • Kůra z 1 citronu (nepovinné, nejlépe z BIO citronu)

Postup

  1. Nejprve si připravte těsto tak, že ve velké míse smíchejte hladkou mouku s máslem, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidejte vejce a hněťte, dokud nezískáte hladké těsto. Potom těsto zakryjte fólií a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 30 minut.
  2. Zatím si připravte krém. V misce smíchejte mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem, šťávou a případně i kůrou z citronu, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci.
  3. Zapněte a předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Těsto vytáhněte z lednice a rozválejte ho na pomoučené pracovní ploše nebo vále na tloušťku asi tak 5 mm. Potom dejte těsto na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Na rozválené těsto naneste vrstvu připraveného krému a rovnoměrně ho rozetřete.
  6. Plech s těstem a krémem vložte do předehřáté trouby a pečte asi tak 20 minut.
  7. Po upečení vytáhněte plech z trouby a nechte řezy vychladnout.
  8. Po vychladnutí nakrájejte na čtverečky nebo obdélníky podle vašeho vkusu.
  9. Podávejte tyto úžasné řezy s mascarpone a zakysanou smetanou. Navíc můžete podávat například se zmrzlinou nebo se šlehačkou.

Napsat komentář