Rizoto s vepřovým masem (z vepřové konzervy) – recept

Rizoto s vepřovým masem je vynikající pokrm, který kombinuje krémovou rýži s chutným vepřovým masem. Můžete použít buď vepřové maso, které vám zbylo od oběda, nebo sáhnout do zásob po nějaké vepřové konzervě.

Ingredience

  • 300 g vepřového masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 hrnek rýže Arborio
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku bílého vína (volitelné)
  • 4 až 5 hrnků kuřecího nebo zeleninového vývaru (teplého)
  • 1/2 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na velké pánvi, v hrnci nebo kastrolu zahřejte olej.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a osmahněte, dokud se obě ingredience hezky nerozvoní.
  3. Přidejte nakrájené vepřové maso a osmahněte ho dozlatova, případně jen prohřejte, pokud už máte hotové maso nebo používáte konzervu.
  4. Přidejte rýži a míchejte ji s cibulí a vepřovým masem alespoň tak 5 minut.
  5. Přidejte bílé víno, vařte a míchejte, dokud se víno neodvaří.
  6. Postupně přilijte teplý kuřecí nebo zeleninový vývar a vždy míchejte, dokud se vývar nevstřebá. Pokračujte v přidávání vývaru a míchání, dokud rýže nezměkne a rizoto není krémové. To by mělo trvat asi tak 20 minut.
  7. Ochutnejte rizoto a podle chuti přidejte sůl a pepř.
  8. Do hotového rizota přidejte ještě nastrouhaný parmezán a promíchejte, dokud se dobře nerozpustí. Při podávání můžete rizoto ještě posypat.

Toto rizoto s vepřovým masem je jednoduché a syté. Pokud máte po ruce vepřové, případně i konzervu s vepřovým, tak toho můžete využít a připravit si tento recept.

Napsat komentář