Máte rádi rychlé dezerty a speciálně rolády? Tato čokoládová roláda s banány je lahodným dezertem, který si můžete připravit celkem velice jednoduše a rychle. Rozhodně tento recept na přípravu rychlé a chutné rolády vyzkoušejte.
Ingredience
Pro těsto:
- 4 vajíčka
- 100 g krystalového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 80 g hladké mouky
- 25 g kakaa
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- Sůl
Pro náplň:
- 2 zralé banány (oloupané a nakrájené na plátky)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g hořké čokolády (rozpuštěné a trochu vychladlé)
Postup
- Příprava těsta:
- Předehřejte si dopředu troubu na 180 °C.
- V misce oddělte bílky od žloutků.
- Do bílků přidejte špetku soli a začněte šlehat, dokud nevytvoříte pevný sníh.
- V jiné misce vyšlehejte žloutky s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem, dokud směs nezesvětlá a nezvýší svůj objem.
- Ke žloutkové směsi postupně přidejte prosátou mouku, kakao a prášek do pečiva. Jemně vše promíchejte.
- Potom postupně vmíchejte třetinu sněhu z bílků do směsi, aby se těsto zvlhčilo. Přidávejte zbytek sněhu a opatrně ho vmíchejte do směsi, aby neztratil svou nadýchanost.
- Pečení těsta:
- Na plech vyložený pečicím papírem nalijte těsto a rovnoměrně ho rozetřete.
- Pečte těsto v předehřáté troubě asi 10 až 12 minut, nebo dokud těsto nebude pružné na dotek a nebude dozlatova.
- Banány:
- Upečené a vychladlé těsto opatrně vyjměte z plechu a položte na čistou utěrku nebo třeba pečící papír.
- Rovnoměrně nanesete nakrájené banány na povrch těsta.
- Krém:
- V misce šlehejte smetanu ke šlehání, dokud nebude mít středně tuhou konzistenci.
- Postupně vmíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu do šlehačky, dokud vznikne hladký krém.
- Rolování a podávání:
- Roládu s čokoládou a banány začněte opatrně zamotávat od jednoho konce, aby banány a čokoládový krém byly uvnitř.
- Hotovou roládu můžete přenést na servírovací talíř a podávat.
Tímto způsobem si můžete rychle připravit lahodnou čokoládovou roládu s banány, která bude potěšením pro všechny milovníky čokolády a ovoce.