Klasická vánoční rybí polévka z kapra – recept

Tato vynikající a opravdu klasická rybí polévka z kapra je tradiční český recept, který se často připravuje během vánočních svátků a mnoho z nás si bez ní nedokáže Vánoce a Vánoční večeři ani představit. Máte kapra? Tak už na nic nečekejte a pusťte se do vaření této výborné polévky ať už jsou Vánoce nebo ne.

Ingredience

  • 1 kapr (přibližně 1,5 kg)
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve nakrájené na kolečka
  • 2 petržele nakrájené na kolečka
  • 1 pórek nakrájený na kolečka
  • 2 bobkové listy
  • 5 nových brambor oškrábaných a nakrájených na malé kostky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 1 polévková lžíce oleje

Postup

  1. Kapra nejprve očistěte, vykostěte a nakrájejte na menší kousky. Hlavu a ocas si nechte stranou pro přípravu rybího vývaru.
  2. V hrnci osmahněte na oleji cibuli dozlatova.
  3. Přidejte kousky kapra a krátce je osmahněte.
  4. Přidejte nakrájené zeleninu a nechte ji krátce orestovat.
  5. Zalijte vše vodou, přidejte hlavu a ocas kapra, přidejte bobkové listy a nechte vařit.
  6. Po chvíli vaření odstraňte hlavu i ocas a přidejte nakrájené brambory. Nechte vařit, dokud nejsou brambory měkké.
  7. Přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti.
  8. Hotovou rybí polévku podávejte teplou například s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem.

Tato tradiční rybí polévka z kapra je klasický pokrm, který si můžete připravit jak na Vánoce, tak i kdykoliv během celého roku.

Napsat komentář