Lahodná a zdravá rybí pomazánka ze sardinek nebo uzené makrely je výbornou volbou pro milovníky rybích pochoutek. Má výraznou chuť a lze ji podávat na chlebu, toustech nebo jako takový rybí dip se zeleninou. Zkuste tento recept na rybí pomazánku ze sardinek nebo uzené makrely.
Ingredience
- 1 konzerva sardinek nebo uzené makrely (asi 125 g), dobře odkapaná
- 1/4 hrnku majonézy
- 1/4 hrnku zakysané smetany nebo tvarohu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný (volitelně)
- 1 lžička citronové šťávy (pro osvěžení, volitelně)
- 1/4 cibule, jemně nasekaná (volitelně)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte dobře odkapané sardinky nebo uzenou makrelu s majonézou a zakysanou smetanou (nebo tvarohem).
- Přidejte prolisovaný česnek (pokud ho používáte), citronovou šťávu (pro osvěžení), a jemně nasekanou cibuli (pokud ji používáte).
- Dobře promíchejte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou a dobře smíchanou pomazánku.
- Dochuťte rybí pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Pomazánku podávejte na plátku chleba nebo jiném pečivu podle vaší volby. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů nebo jako dip pro zeleninu.
- Ozdobte pomazánku několika plátky citronu nebo bylinkami podle své preference.
Tato rybí pomazánka je plná bílkovin a zdravých omega-3 mastných kyselin, což ji dělá skvělou volbou pro zdravou svačinu nebo předkrm. Je velmi chutná a má výraznou rybí chuť, kterou mnoho lidí prostě zbožňuje.