Rybičková pomazánka ze sardinek v oleji je jednoduchým a chutným pokrmem, který se v kombinaci s čerstvým pečivem a zeleninou skvěle hodí na snídani i svačinu. Tato pomazánka má intenzivní a příjemnou chuť díky sardinkám a olivovému oleji.
Ingredience
- 1 plechovka sardinek v oleji (přibližně 100 g), sceděných
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 lžička citronové šťávy
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- Nasekaná petržel pro ozdobu (volitelně)
Postup
- Sardinky v oleji důkladně sceďte.
- V míse vidličkou nebo v mixéru smíchejte sardinky, majonézu, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a citronovou šťávu.
- Mixujte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou pomazánku. Čím déle budete mixovat, tím víc bude krémovější.
- Dochuťte rybičkovou pomazánku solí a čerstvě mletým pepřem podle své chuti.
- Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu podle vašeho výběru. Můžete ji také ozdobit nasekanou petrželí nebo třeba koriandrem pro další chuť a na ozdobu.
Výborná rybičková pomazánka ze sardinek v oleji je skvělým způsobem, jak využít konzervované ryby a připravit si chutný a zároveň výživný pokrm. Můžete si ji upravit podle svých chutí přidáním dalších bylinek nebo třeba koření.