Rybičková pomazánka ze sardinek v oleji – recept

Rybičková pomazánka ze sardinek v oleji je jednoduchým a chutným pokrmem, který se v kombinaci s čerstvým pečivem a zeleninou skvěle hodí na snídani i svačinu. Tato pomazánka má intenzivní a příjemnou chuť díky sardinkám a olivovému oleji.

Ingredience

  • 1 plechovka sardinek v oleji (přibližně 100 g), sceděných
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • Nasekaná petržel pro ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Sardinky v oleji důkladně sceďte.
  2. V míse vidličkou nebo v mixéru smíchejte sardinky, majonézu, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a citronovou šťávu.
  3. Mixujte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou pomazánku. Čím déle budete mixovat, tím víc bude krémovější.
  4. Dochuťte rybičkovou pomazánku solí a čerstvě mletým pepřem podle své chuti.
  5. Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu podle vašeho výběru. Můžete ji také ozdobit nasekanou petrželí nebo třeba koriandrem pro další chuť a na ozdobu.

Výborná rybičková pomazánka ze sardinek v oleji je skvělým způsobem, jak využít konzervované ryby a připravit si chutný a zároveň výživný pokrm. Můžete si ji upravit podle svých chutí přidáním dalších bylinek nebo třeba koření.

Napsat komentář