Salámová pomazánka má bohatou chuť díky salámu a sýru. Přinášíme základní recept na salámovou pomazánku, která se skvěle hodí také třeba na chlebíčky nebo jednohubky.
Ingredience
- 200 g salámu (libovolného druhu), nakrájeného na menší kousky
- 150 g tvrdého sýra (například Eidam nebo Gouda), nastrouhaného nahrubo
- 100 g zakysané smetany nebo tvarohu
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička čerstvě nasekané petrželky (volitelně)
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- V mixéru nebo smíchejte nakrájený salám, nastrouhaný tvrdý sýr, zakysanou smetanu nebo tvaroh, prolisovaný česnek a hořčici.
- Mixujte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou konzistenci pomazánky.
- Dochuťte salámovou pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Pokud chcete, přidejte ještě čerstvě nasekanou petrželku pro ozdobu.
- Salámovou pomazánku podávejte s pečivem podle vaší chuti. Můžete ji také použít na přípravu chlebíčků nebo jednohubek.
Vynikající salámová pomazánka je skvělým předkrmem nebo svačinou a hodí se také na chlebíčky. Má výraznou chuť díky salámu se sýrem a rychle se připravuje. Můžete si ji upravit podle svých preferencí přidáním různých druhů salámu nebo sýra, nebo přidáním různého koření podle vaší chuti.