Salámová pomazánka – recept

Salámová pomazánka má bohatou chuť díky salámu a sýru. Přinášíme základní recept na salámovou pomazánku, která se skvěle hodí také třeba na chlebíčky nebo jednohubky.

Ingredience

  • 200 g salámu (libovolného druhu), nakrájeného na menší kousky
  • 150 g tvrdého sýra (například Eidam nebo Gouda), nastrouhaného nahrubo
  • 100 g zakysané smetany nebo tvarohu
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička čerstvě nasekané petrželky (volitelně)
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. V mixéru nebo smíchejte nakrájený salám, nastrouhaný tvrdý sýr, zakysanou smetanu nebo tvaroh, prolisovaný česnek a hořčici.
  2. Mixujte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou konzistenci pomazánky.
  3. Dochuťte salámovou pomazánku solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
  4. Pokud chcete, přidejte ještě čerstvě nasekanou petrželku pro ozdobu.
  5. Salámovou pomazánku podávejte s pečivem podle vaší chuti. Můžete ji také použít na přípravu chlebíčků nebo jednohubek.

Vynikající salámová pomazánka je skvělým předkrmem nebo svačinou a hodí se také na chlebíčky. Má výraznou chuť díky salámu se sýrem a rychle se připravuje. Můžete si ji upravit podle svých preferencí přidáním různých druhů salámu nebo sýra, nebo přidáním různého koření podle vaší chuti.

Napsat komentář