Salát z kysaného zelí – recept

Salát z kysaného zelí je oblíbeným pokrmem, který je snadný a rychlý k přípravě. Kysané zelí dodá salátu unikátní kyselou a bohatou chuť v kombinaci s dalšími ingrediencemi. Můžete použít ideálně domácí kysané zelí ze sklenice.

Ingredience

  • 2 hrnky kysaného zelí, opláchnuté a odkapané
  • 1 mrkev, nastrouhaná na tenké nudle
  • 1 zelená nebo červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1/4 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžíce octa (bílý vinný nebo jablečný)
  • 1 lžička cukru
  • Čerstvě mletý pepř podle chuti
  • Nasekaná petržel nebo koriandr na ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Kysané zelí dejte do mísy a opláchněte ho pod tekoucí vodou, abyste odstranili nadbytečnou sůl a kyselost. Poté nechte zelí odkapat.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku a cibuli do mísy s kysaným zelím.
  3. V malé misce smíchejte olivový olej, ocet, cukr a čerstvě mletý pepř na dresink. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  4. Dresinkem zalijte zeleninu ve velké míse a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily a byly pokryty.
  5. Salát nechte alespoň 30 minut odpočinout v lednici, aby se chutě propojily a salát se odležel.
  6. Před podáváním můžete salát ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Tímto jednoduchým receptem si můžete snadno připravit chutný a osvěžující salát z kysaného zelí. Kysané zelí je bohaté na probiotika a vlákninu, což je prospěšné pro trávení a imunitní systém. Salát z kysaného zelí je skvělým doplňkem k různým pokrmům, zejména k masu, uzeninám nebo k tradičním českým jídlům. Pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete přidat do salátu i nasekané chilli papričky. Užijte si tento jednoduchý, chutný a zdravý salát.

Napsat komentář