Netradiční sekaná s česnekovou omáčkou – recept

Je to sekaná, není to sekaná? Zkuste na pánvi tuto mini sekanou s česnekovou omáčkou. Nepeče se velká nohavice v troubě, ale ze směsi na sekanou se smaží buď menší placky nebo kuličky a k tomu je vynikající česneková omáčka.

Ingredience pro sekanou

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix)
  • 1 cibule (nadrobno nakrájená)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžičky majoránky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Máslo nebo olej na smažení

Ingredience pro česnekovou omáčku

  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 1/2 hrnku smetany
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, vejce, strouhanku, majoránku, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte a vytvořte z ní malé placičky nebo kuličky. Mohli byste vytvarovat také větší klasickou „sekanou“ do trouby.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej a na středním ohni smažte sekanou z obou stran dozlatova a dokud není uvnitř propečená. Poté dejte sekanou z pánve a nechte stranou. Takto usmažte všechny placičky nebo kuličky.
  3. Do stejné pánve přidejte další lžíci másla a na něm osmahněte nasekaný česnek, dokud nezačne hezky vonět. Přidejte hladkou mouku a zlehka ji osmahněte. Postupně přilijte kuřecí nebo hovězí vývar a smetanu. Za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout. Dochuťte ji solí a pepřem podle chuti.
  4. Vraťte sekanou zpět do omáčky a nechte ji prohřát.
  5. Sekanou s česnekovou omáčkou podávejte teplou například s vařenými nebo pečenými bramborami. Jídlo můžete ještě posypat nastrouhaným tvrdým sýrem nebo petrželkou pro ozdobou.

Jedná se o jednoduchý recept na sekanou s česnekovou omáčkou, kdy ze směsi masa jsou vytvořeny menší placky nebo kuličky a jsou smažené na pánvi.

Napsat komentář