Je to sekaná, není to sekaná? Zkuste na pánvi tuto mini sekanou s česnekovou omáčkou. Nepeče se velká nohavice v troubě, ale ze směsi na sekanou se smaží buď menší placky nebo kuličky a k tomu je vynikající česneková omáčka.
Ingredience pro sekanou
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix)
- 1 cibule (nadrobno nakrájená)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžičky majoránky
- Sůl a pepř podle chuti
- Máslo nebo olej na smažení
Ingredience pro česnekovou omáčku
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 hrnek kuřecího nebo hovězího vývaru
- 1/2 hrnku smetany
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, vejce, strouhanku, majoránku, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte a vytvořte z ní malé placičky nebo kuličky. Mohli byste vytvarovat také větší klasickou „sekanou“ do trouby.
- Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej a na středním ohni smažte sekanou z obou stran dozlatova a dokud není uvnitř propečená. Poté dejte sekanou z pánve a nechte stranou. Takto usmažte všechny placičky nebo kuličky.
- Do stejné pánve přidejte další lžíci másla a na něm osmahněte nasekaný česnek, dokud nezačne hezky vonět. Přidejte hladkou mouku a zlehka ji osmahněte. Postupně přilijte kuřecí nebo hovězí vývar a smetanu. Za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout. Dochuťte ji solí a pepřem podle chuti.
- Vraťte sekanou zpět do omáčky a nechte ji prohřát.
- Sekanou s česnekovou omáčkou podávejte teplou například s vařenými nebo pečenými bramborami. Jídlo můžete ještě posypat nastrouhaným tvrdým sýrem nebo petrželkou pro ozdobou.
Jedná se o jednoduchý recept na sekanou s česnekovou omáčkou, kdy ze směsi masa jsou vytvořeny menší placky nebo kuličky a jsou smažené na pánvi.