Máte rádi skořici? Pak rozhodně vyzkoušejte tyto lahodné a příjemně výrazné skořicové muffiny. Díky tomu, že je recept hrnkový, tak se vám bude pohodlně připravovat. Chuť skořice má své kouzlo a tyto muffiny určitě zpříjemní váš den nebo potěší třeba nečekané hosty.
Ingredience
- 2 a 1/2 hrnky hladké mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžičky mleté skořice
- 1/2 hrnku cukru krystal
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 1/2 hrnku másla, rozpuštěného a vychladlého
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku mléka
Postup
- Připravte si muffinovou formu s papírovými košíčky a zapněte troubu na 180 °C.
- Ve větší misce smíchejte suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, mletou skořici a oba druhy cukru.
- V jiné misce rozšlehejte vejce, přidejte rozpuštěné a zchladlé máslo, vanilkový extrakt a mléko. Dobře spolu vše promíchejte.
- Postupně přidávejte suché ingredience do tekuté směsi a míchejte jen tak dlouho, aby byly ingredience propojeny. Nepřemíchejte, aby nedošlo k nadměrnému uvolnění lepku.
- Naplňte připravené košíčky ve formě těstem a nechte alespoň 1 cm místa, protože při pečení těsto zvětší svůj objem.
- Pečte skořicové muffiny v předehřáté troubě po dobu přibližně 20 minut.
- Nechte muffiny vychladnout ve formě, poté je přesuňte na mřížku, kde je nechte úplně vychladnout.
- Pokud chcete, můžete skořicové muffiny posypat moučkovým cukrem nebo je ozdobit skořicovým cukrem.
Díky tomuto skvělému receptu si můžete připravit skvělé skořicové muffiny, které vás nadchnou svou vůní a chutí. Stojí opravdu za to, a navíc díky hrnkovému receptu je jejich příprava snadnější.