Nejlepší šlehačková bábovka – hrnkový recept

Pokud už jste někdy zkusili nějaký moučník se šlehačkou, pak víte, že je prostě skvělý. Tato šlehačková bábovka je podle nás nejlepší díky své vláčnosti a lehkosti, přitom plné chuti. Vyzkoušejte tento skvělý hrnkový recept na úžasnou bábovku, kterou můžete podle svých preferencí vylepšit například kousky čokolády nebo rozinkami.

Ingredience

  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1/2 hrnku másla (rozpuštěného)
  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (nepovinné)

Postup

  1. Zapněte si troubu na nastavte na 180 °C. Připravte si formu na bábovku, kterou můžete vymazat máslem nebo olejem a vysypte ji strouhankou nebo moukou.
  2. V míse smíchejte cukr a rozpuštěné máslo, dokud nevznikne hladká směs.
  3. Následně přidejte vajíčka a promíchejte. Potom přidejte smetanu ke šlehání (šlehačku) a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Znovu pomalu a důkladně promíchejte.
  4. Postupně přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a promíchejte dohladka, aby nebyly v těstu žádné hrudky a všechny ingredience se propojily.
  5. Těsto nalijte do připravené formy na bábovku.
  6. Dejte bábovku do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená dozlatova.
  7. Po upečení nechte šlehačkovou bábovku vychladnout ve formě alespoň 10 až 15 minut a následně ji opatrně vyklopte.

Tato šlehačková bábovka má krémovou a vláčnou konzistenci právě díky přidané šlehačce, a proto je pro mnoho lidí jedna z nejoblíbenějších. Můžete hotovou a vychladlou bábovku ozdobit také například moučkovým cukrem, polevou nebo prostě podávat jen tak.

Napsat komentář