Pokud už jste někdy zkusili nějaký moučník se šlehačkou, pak víte, že je prostě skvělý. Tato šlehačková bábovka je podle nás nejlepší díky své vláčnosti a lehkosti, přitom plné chuti. Vyzkoušejte tento skvělý hrnkový recept na úžasnou bábovku, kterou můžete podle svých preferencí vylepšit například kousky čokolády nebo rozinkami.
Ingredience
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1/2 hrnku másla (rozpuštěného)
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (nepovinné)
Postup
- Zapněte si troubu na nastavte na 180 °C. Připravte si formu na bábovku, kterou můžete vymazat máslem nebo olejem a vysypte ji strouhankou nebo moukou.
- V míse smíchejte cukr a rozpuštěné máslo, dokud nevznikne hladká směs.
- Následně přidejte vajíčka a promíchejte. Potom přidejte smetanu ke šlehání (šlehačku) a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Znovu pomalu a důkladně promíchejte.
- Postupně přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a promíchejte dohladka, aby nebyly v těstu žádné hrudky a všechny ingredience se propojily.
- Těsto nalijte do připravené formy na bábovku.
- Dejte bábovku do předehřáté trouby a pečte přibližně 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená dozlatova.
- Po upečení nechte šlehačkovou bábovku vychladnout ve formě alespoň 10 až 15 minut a následně ji opatrně vyklopte.
Tato šlehačková bábovka má krémovou a vláčnou konzistenci právě díky přidané šlehačce, a proto je pro mnoho lidí jedna z nejoblíbenějších. Můžete hotovou a vychladlou bábovku ozdobit také například moučkovým cukrem, polevou nebo prostě podávat jen tak.